Az év Polgárőre: dr. Bilisics Péter

Pest Megye Közgyűlése 1999-ben határozott úgy, hogy december 4. napját Megyenappá nyilvánítja, annak emlékére, hogy Pest-Pilis-Solt vármegyét 356 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én alapították. Ezen a napon, minden évben kitüntetéseket adnak át, az arra érdemesek számára.

 

2015. december 4-én megyei kitüntető díjakat adtak át- elismerve a közművelődés, a tudomány, a kultúra, az építészet, a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket; s ekkor kerül átadásra a Pest Megye Díszpolgára cím is.

Köszönetet mondtak mindazoknak, akik a hivatásukban vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre.

Az ide ünnepséget Vitályos Eszter, az Európai Uniós fejlesztésekért felelős államtitkára nyitotta meg. Elmondta, hogy mint Pest megyei lakos a mindennapokban is látja azokat ez értékeket, amiket a díjazottak képviselnek. Kitért az önálló Pest megye régióra is, kifejezve reményét, hogy mind a 187 település számára ideális megoldás lesz a fővárostól való elválás.

„A Megyenap az az esemény, amikor a 187 város és község, és a határon túlról érkezett barátaink együtt vannak. Együtt olyan számban és egységben, ami méltó a nagy nemzedékek örökségéhez. Ezek azok a pillanatok, amikor a nagyobb közösség megmutatja az erejét és a lendületét, ami átsegített minket a legnehezebb éveken – és átsegít ma is, hogy szembenézzünk a jelen és a jövő kihívásaival.” – kezdte beszédét Szabó István, a közgyűlés elnöke. A megye sokszínűségéről, kreativitásáról, erejéről is megemlékezett, majd köszöntőjét azzal zárta, hogy „érdemes építeni Pest megyét és érdemes összefogni érte, mert együtt igenis képesek vagyunk a csodára.”

Pest Megye Közgyűlése Év Polgárőre díjat adományozott dr. Bilisics Péternek, a Budaörsi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesület elnökének a Pest megyei emberek biztonsága és a helyi közösségek fejlődése érdekében vállalt erőfeszítéseiért.

Bilisics Péter szaktudása, példamutatóan mély, személyes elkötelezettsége hozzájárult ahhoz, hogy a polgárőrök Pest megyei közössége az ország egyik legnagyobb hatással bíró, helyi összefogáson alapuló civil mozgalma lett. Kiváló szakmai munkájáért belügyminisztériumi elismerésben részesült idén nyáron.

 

szerenka_wentzel_bilisics_torok

Szernka Tibor, Wentzel Ferenc, Bilisics Péter, Török István

 

Idén az Országos Polgárőr Napon, 2015. június 20-án a Polgárőrség érdekében kimagasló munkát végző polgárőrként, Belügyminiszteri elismerésben is részesült dr. Bilisics Péter.

Gratulálunk!

 

(forrás: pestmegye.hu)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.