A Budaörsi Sport Club novemberi eredményei

(Budaörs, 2015. december 7.– Budaörsi Infó) Nézzék meg cikkünkben a Budaörsi Sport Club játékosainak, versenyzőinek 2015. novemberi eredményeit.

 

Asztalitenisz:

Eredmények (2015. november):

November 7: NB II-es Tatai Ac – Budaörsi 2i SC: 10:8 (Rákos 3, Várnai 3, Solti 2)
9: KSZL Női mérkőzés: Budaörsi 2i SC – MSK Breclav Gumotex: 6:2 (Pergel 1, Petermann-Varga 1, Fazekas 1, Pergel-Fazekas páros)
14: Megyei mérkőzés: Dunakeszi Kinizsi USE – Budaörsi 2i SC: 14:4 (Melay 1, Császár 1, Lotz 1, Bíró-Lotz páros)
15: NB I-es Férfi mérkőzés: BVSC II – Budaörsi 2i SC: 14:4 (Pósfai 2, Nagy 1, Dohnál 1)
16: Női Extra Ligás mérkőzés: Budaörsi 2i SC – Statisztika: 7:0 (Pergel 2, Fazekas 2, Petermann-Varga 2, Pergel-Fazekas páros)
18-19: Felnőtt Top12 Bajnokság: Petermann-Varga Tímes 50. hely
19: Megyei mérkőzés: GEAC V. – Budaörsi 2i SC: 5:13 (Bíró 3, Császár 2, Lotz 3, Makranczi 3, Császár-Makranczi páros, Lotz-Bíró páros)

 

20-22: ETTU Kupa:    

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztályának női csapata a második számú nemzetközi európai kupában, az ETTU Kupában- miután októberben megnyerte csoportját Spanyolországban, ezzel feljutva a kiemelt 16 csapatos főtáblára- november 22-én a portugál JDCS Juncal vendégeként 3:0 arányban továbbjutott!

Természetesen a budaörsi csapat bizakodva utazott el az amerikai partoktól mindösszesen 3900 km-re, az Atlanti Óceánban található Azori Szigetekre, de alapvetően nem véletlenül a portugálok voltak a főtáblán, hiszen egy koreai és egy orosz légiós is a csapat tagját képezte, a harmadik számú portugál asztaliteniszező mellett.

 

Részletesen az eredmények:

CHOI, Moonyoung (koreai): FAZEKAS Maria
8:11 / 9:11 / 8:11

ROSSIKHINA, Anna (orosz) : PERGEL, Szandra
3:11 / 11:5 / 6:11 / 4:11

MACIEL, Patricia (portugál) : Peterman-Varga Tímea
4:11 / 3:11 / 11:9 / 5:11

A szakosztály játékosai, edzői és vezetése is nagy sikernek értékelik ezt a továbbjutást, kiemelten a 3:0-ás arányú győzelmet.
Mindhárom budaörsi asztaliteniszező kiemelkedően teljesített, és saját mérkőzésén a maximumot hozta ki magából.
A következő forduló a legjobb 8 közé jutásért újra idegenben, a francia Grand Quevilly együttesével lesz, ahol szintén egy mérkőzésen dől el a negyeddöntőbe jutás.

A mérkőzés időpontja 2015. december 18-20.

 

bsc

Harczi Zsolt, Szvitán Krisztina, Pergel Szandra, Petermann-Varga Tímea, Fazekas Máris, Somlyó Gergely

 

November 22:

NB I-es Férfi mérkőzés: Budaörsi 2i SC – Turris SE Sopron: 18:0 (Dohnál 4, Nagy 4, Kudlik 4, Lele 4, Dohnál-Lele páros, Kudlik-Nagy páros)

NB II-es Férfi mérkőzés: Budaörsi 2i SC – CVSE Swietelsky – Wewalka II: 8:10 (Várnai 3, Solti 2, Rákos 2, Rákos-Nagy páros)

29:  NB II-es Férfi mérkőzés: Budaörsi 2i SC – Hévízi Sportkör: 10:8 (Várnai 4, Solti 3, Pósfai 2, Rákos 1)

30: Női KSZL mérkőzés: SVNÖ Ströck – Budaörsi 2i SC: 6:3 (Pergel 1, Peterman-Varga 1, Pergel-Fazekas páros)

 

Judo:

Eredmények (2015. november):

Ifjúsági „B” Országos Bajnokság:

2015. november 7-én, Százhalombattán rendezték meg az Ifi “B” Országos Bajnokságot. Szakosztályunkat három versenyző képviselte, 46 kg-ban Beringer Dominik, 60 kg-ban Murányi Tamás és 66 kg-ban Hullé Bence. Közülük  ketten (Beringer és Murányi) még serdülőkorúak. Elsőként Murányi Tomiért szurkolhattunk. Tomi két mérkőzést nyerve a négy közé küzdötte magát. A döntőbejutásért a pécsi Kéméndy Tamás ellen állt tatamira. A rutinosabb és két évvel idősebb pécsi judokát Murányi nem tudta legyőzni, így nem kerülhetett be a súlycsoport fináléjába. Várhattuk a bronzmeccset!

A 46 kilósok között Beringer Dominik Murányihoz hasonlóan két mérkőzéssel a négy közé verekedte magát. A döntőbejutást Dominik is elbukta, így ő is a bronzmeccsre lett jogosult.

Először ismét Murányiért szoríthattunk. Tamás nagy küzdelemben végül ipponnal verte ellenfelét, ezzel megszerezve a Magyar bajnoki bronzérmet!

Nem sokkal később a mellette lévő tatamin Beringer Dominik készült a végső küzdelemre. Dominik esélyt sem adott ellenfelének, húsz másodperc alatt ipponnal nyert, ezzel ős is tulajdonosa lett egy Magyar bajnoki bronzéremnek!

 

ifiBOB15_Muranyi

Murányi Tamás

ifiBOB15_Beringer

Beringer Dominik

 

 

Magyar Bajnokság:

2015. november 14-én a korábbi Hungária Kupák színhelyén, a Körcsarnokban állhattak tatamira a Magyar Judo legifjabb versenyzői. A budaörsi színeket ezen a napon Demjén Dániel (30 kg) és Kiss Levente (33 kg) képviselték. Demjén Dani első mérkőzésén minimális különbséggel, de kikapott ellenfelétől, aki a későbbi küzdelmek során Danit nem vitte tovább a vigaszágon, így Dani kiesett.

Kiss Levente két győzelemmel jutott a legjobb négy közé. A döntőbejutásért folytatott küzdelemben egy vitatható döntés során vereséggel hagyta el a tatamit, így már csak a bronzéremért folyó küzdelem részese lehetett.

A bronzmeccsen nem hibázott, Magyar Bajnoki bronzéremmel zárta élete első Magyar Bajnokságát! Az egyéni küzdelmek után Levi a régiós csapatban is szerepelhetett, A KMRJSZ csapata az öt régió között az előkelő második helyet szerezte meg, ezzel Levi erre a napra egy ezüstérmet is elkönyvelhetett. Bár a Magyar Bajnoki cím nem sikerült, Levi egész éves teljesítményét tekintve mégis elégedetten zárhatjuk a diák “C”-s esztendőt, hiszen ezen a versenyen kívül valamennyi országos versenyen (Magyar Kupa, Diákolimpia) első helyezett lett!

 

kissleviOB15

Kiss Levente

 

Serdülő Országos Bajnokság:

2015. november 21-én a Bajai Judo Club rendezte meg a serdülők részére kiírt Országos Bajnokságot. A nagy érdeklődésről előre árulkodott már az elektronikus nevezési lista, amely több mint 270 főt regisztrált!

A Budaörsi SC három versenyzővel érkezett a viadalra. Beringer Dominik (50 kg), Bleier Áron (55 kg) és Murányi Tamás (60 kg). Beringer Dominik és Bleier Áron az első mérkőzésen vereséget szenvedtek, ezzel kiestek, nem folytathatták a versenyt. Murányi Tamás első mérkőzését az egriek versenyzőjével, Gotyár Olivérrel vívta. Tomi kiemelkedő formát mutatva fölényesen nyerte ezt a meccset, ezzel már a legjobb nyolc között tudhattuk őt. A négy közé jutásért a Samurai-os Halka Márk volt az ellenfél. Ez a meccs szintén a “mi Tomink” győzelmével ért véget, Tomi harcba szállhatott a döntőbejutásért!

Ellenfele a Szatymazi Sándor Péter volt. A mérkőzés ismét a Budaörsi judokáé lett.  Murányi Tomi részese lehet a 2015. évi serdülő Magyar Bajnokság döntőjének! A döntőben – csakúgy, mint a májusi Budapest Kupa döntőjében – a Ceglédi Ócsai Sándor volt az ellenfél és a végeredmény is hasonlóképpen a Ceglédi judokáé lett.  Murányi Tamás, 2015. évi eredményeit megkoronázva Magyar Bajnoki ezüstérmet szerzett.

 

MEFOB:

2015. november 29-én a BHSE judo terme volt a helyszíne a 2015. évi egyetemi és főiskolai hallgatók részére kiírt Országos Bajnokságnak. A versenyre két kategóriában lehetett nevezni, amatőr és profi.

A budaörsi judo szakosztály erről a versenyről sem maradhatott le. I. osztályú bírónk, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója, Szurovszki Tünde már több minőségben is ismertté vált a hazai judo versenyeken, a bíráskodás, a titkárkodás, 2015. évben a Budapest Grand Prix bemondójaként. Ez alkalommal versenyzőként állt tatamira, Tündi a versenyen való indulást, mint mindent, nagyon komolyan vette, hetekkel a verseny előtt elkezdte a felkészülést a budaörsi dojoban. Fő segítője a felkészülésben párja, Burján László volt, aki a verseny előtti napokban a tőle soha nem látott izgalommal várta a versenyt. Tündi a profi kategória 57 kilós lányai között mérlegelt. Négyen mérlegeltek ebben a súlycsoportban, így három összecsapás várt Tündire. Első mérkőzését két wazari, két yuko-val zárta, a másodikat tíz másodperc alatt nyerte ipponnal. Harmadik meccsen vereséget szenvedett a junior válogatott Balogh Daniellától, így Tündi ezüstérmes lett a 2015. évi MEFOB-on.

Budaörs ebben az évben sem maradt érem nélkül erről a versenyről, 2014-ben Baczkó Berni lett aranyérmes a 70 kg-ban.

 

szurovszki_mefob

Szurovszki Tünde

 

Utánpótlás verseny – Biatorbágy:

2015. november 29-én legifjabb harcosaink Biatorbágyon tehették magukat próbára a Törökbálinti TC meghívásának eleget téve. Tizenhárom ifjú versenyző érzett késztetést a küzdelmekre.

 

bia2015

 

Aranyérmesek:
Gyimóthy Hunor, Takács Péter, Molnár Somogyvári Bence, Csató Dénes, Kálmán Marcell, Kiss Szabolcs

Ezüstérmesek:
Takács Tamás, Halmai Abigél, Erdődi Kristóf

Bronzérmesek:
László Botond, Lengyel Réka, Molnár Somogyvári Márk, Halmai Bendegúz

Karate:
Eredmények (2015. november):
November 7.  Diákolimpia:
November 7-én a Diákolimpián vett részt a csapat, ahol a Budaörsi SC összesített ponttáblázaton a klubok között a 3. helyet érte el.

 

Eredmények:

1.    hely

Kovács Bálint
Szilágyi Zsófi
Oláh Donát
Bardócz Barnabás
Mészáros Botond
Borbás Hedvig

 

Világbajnokság – Jakarta november 12-15:

91 ország közel 1500 versenyzőjének részvételével rendezték meg csütörtöktől vasárnapig – 2015. november 12. és 15. között – a 9. Kadet, Junior és U21-es Karate Világbajnokságot az indonéziai Jakartában.

A magyar színeket majdnem teljes csapat, 29 versenyző képviselte.

A Budaörsi SC karate szakosztályától két kiváló versenyző indult a VB-n: Juhász Bernadett az U21-es -68kg-os lányok között és Forgács Tamás junior formagyakorlatos versenyzőknél.

Sajnos Forgács Tomi 3:2-re kikapott dél-afrikai ellenfelétől, aki viszont nem jutott tovább egy új-zélandi katas miatt, így Tominak nem volt esélye vigaszágra. Juhász Bernadettnek szintén nem volt szerencséje az U21es lányok között, az első ellenfelétől kikapott, aki a következő meccsén megvert egy spanyolt, de olasz ellenfelével nem boldogult, nem jutott be a döntőbe így nem volt esélyünk a vigaszágra. Azonban már hatalmas eredménynek számít az is, hogy karatésaink egy ilyen nívós rendezvényen képviselhették városunkat.

 

November 21.  Kodomo Kupa:

November 21-én elmentünk a kisebb gyerekeinkkel egy nagyon jó utánpótlás versenyre, ahol olyan versenyzőpalántáink is elindultak, akik eddig még nem vettek részt karate versenyen. A Kodomo Kupán nagyon szép eredmények születtek, igen büszkénk lehetünk kisversenyzőinkre.

 

Eredmények:

1.    hely

Ádám Vivien
Ország-Virág Dorka
Császár Csenge
Kovács Dániel
Császár Magor
Bardócz Barnabás
Gulrich Ferenc

Tatami Team – november 29. sikeres kvalifikációk a korosztályos és felnőtt EB-re:

November 29-én rendezték meg Szigetszentmiklóson az utolsó kvalifikációs versenyt a ciprusi korosztályos és a felnőtt EB-re. Komoly nemzetközi verseny volt közel 1200 részvevővel. Rengeteg külföldi klub és válogatott megjelent. Voltak többek között ukránok, szlovákok, szlovének, szerbek, angolok, görögök, horvátok és még törökök is.
Ezen a versenyen dőlt el hogy, kik azok a versenyzők ,akik kivívják a részvétel jogát az Európa Bajnokságra.

A Budaörsi SC-ből sikeresen kvalifikálta magát:

Szedő Luca  kadet +54 kg-os kategóriában, Forgács Tamás a junior katasok között és Juhász Bernadett  U21-es -68 kg-os lányoknál.

A korosztályos EB 2015 februárjában lesz megtartva Cipruson.

Újra van a felnőtt Eb-n BSC-s résztvevő, ami fantasztikus siker! Nagy csatában Lakatos Nóra kiharcolta az indulás jogát! A felnőtt Európa Bajnokság kicsit később, májusban lesz Franciaországban, aminek a kvalifikációja szintén lezárult evvel a versennyel és ahova a BSC-ből szintén kijutott egy versenyző, Lakatos Nóra -55 kg-os kategóriában.

 

Eredményeink a Tatami Team nemzetközi versenyen:

Lakatos Nóra U21-ben  1. és felnőttben 2. hely
Forgács Tamás 2. hely kataban
Juhász Bernadett 3. hely felnőtt és U21
Oláh Donát 3. hely
Geréd-Király Péter 3. hely
Budai Noémi 3. hely

 

Összesítés novemberi hónapról:
Diákolimpia: 6 arany, 4 ezüst és 4 bornz. Öszesítésben 3. helyen állt a BSC
Kodomo Kupa: 7 arany, 3 ezüst, 15 bronz
Tatami Team: 1 arany, 2 ezüst, 4 bronz és összesen 4 kvalifikáció EB-re a BSC-ből!!!

 

Úszás:
Eredmények (2015.november):

A szkosztály a novemberi hónap minden hétvégéjén megmérettette magát valamilyen versenyen. A hónapot a Jövő Bajnokai Program szokásos éves összrégiós versenyével kezdték a BVSC uszodában.

A versenyen a JB-program kerettagjai vettek részt. Ezen a korosztályos országos bajnokságnak is beillő versenyen két 6. egy 5. és egy 4. helyezést értek el.
Ezt követően a felnőtt rövidpályás OB-n is részt vettünk. Mindenkire hatással volt, hogy Magyarország legnagyobb úszóival, Gyurta Dániellel, Hosszú Katinkával, Cseh Lászlóval, Verrasztó Dáviddal versenyezhetett egy medencében.

A kiváló munka mellett talán ennek is köszönhető, hogy minden versenyzőnk tovább javított egyéni legjobbján az összes versenyszámban, amiben csak elindult.
Ugyan ezen a héten a legkisebbek vettek részt az Utánpótlás verseny III. fordulóján. A 2005 és 2006-os születésűek 200m hátúszásra, míg a 2007-esek 100m gyorsúszásra készültek. Mindenki javított időeredményén, volt, aki az országos ranglistán főtáblára került.
A hónap záró versenye a felkészülés alatti legfontosabb versenynek tekinthető. Székesfehérváron minden korosztály képviseltette magát. A kétnapos verseny maratonira sikerült a sok nevezés miatt, szombaton és vasárnap is este 19.00 óra után ért véget az utolsó futam.

A gyerekek újra sikeresen bizonyították, hogy a felkészülésünk nagyon jó úton halad. A három 1. helyezés mellé becsúszott egy 3. helyezés is. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy rengeteg helyet léptek előre úszók az országos ranglistákon, van, aki ezen a listán 2 versenyszámban is jelenleg országos 1. helyezett a korosztályában. Reméljük továbbra is megmarad a jó forma és az év végi cikluszáró verseny is hasonló sikerekkel zárul majd.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.