„Menekültáradat Abszurdisztánból Utópiába” – vitaest Budaörsön

(Budaörs, 2015. november 27. – Budaörsi Infó) Csütörtökön, 2015. november 26-án este a Riedl Ferenc Helytörténeti Múzeumban a menekült kérdésről szóló nagy érdeklődést felkeltő előadásra hívta az érdeklődőket a Budaörsi Német Nemzetiség Önkormányzat.

 

Az előadó Dr. Petúr-L. Krasznai a Butzbach/Frankfurt am Main-i Keleteurópa Intézet igazgatója „Menekültáradat Abszurdisztánból Utópiába” címmel elemezte az aktuális helyzetet.

A moderátor nehéz szerepét a Budapesti Corvinus Egyetem nagy tapasztalatokkal rendelkező Nemzetközi Kapcsolatok tanszéke professzora, a budaörsi Dr. Nelu Bradean-Ebinger vállalta magára.

Az előadást követő hosszadalmas eszmecsere eredményeként nemcsak a gazdasági vezetők és a tisztségviselők előtt, de a jelenlévő számos budaörsi előtt is világos lett, hogy ezt a komoly helyzetet csak széleskörű nemzetközi összefogással, a rendelkezésre álló gazdasági és politikai erők optimális bevetésével lehet csak megoldani. Az én órámon „öt perc múlva tizenkettő”, kezdjük el a munkát – javasolta Krasznai.

A vitaest német nyelven zajlott.

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.