Mindenkit hazavárnak!

A gyalogosok is többet tehetnek biztonságuk érdekében, ha láthatóságukra figyelmet fordítanak! Az őszi közlekedés velejárója a kedvezőtlenebb látási viszony. Kérjük, hogy saját maguk és a közlekedés többi résztvevőjének biztonsága érdekében figyeljenek a „látni és látszani” elv életmentő szerepére, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy megelőzzük a baleseteket.  

 

A gyalogosok is többet tehetnek biztonságuk érdekében, ha láthatóságukra figyelmet fordítanak. Ha a járművezető időben észleli a gyalogost, előbb tud reagálni és talán elkerülhetővé válik a tragédia.

Gyakori ok lehet, ha a gyalogos „beleolvad” környezetébe, megnehezítve ezzel az időben való észlelést. A fényvisszaverős dzseki, fényvisszaverő karszalag, matrica láthatóvá tesz, megvédhet, olykor életet menthet.

Kérjük a gyalogosokat, hogy lehetőleg a kijelölt gyalogos átkelőhelyeken keljenek át az úttesten! Az átkelésnél mindig győződjenek meg annak veszélytelenségéről!

Lassabb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel és közlekedéssel meg lehet előzni a gyalogos baleseteket, még akkor is, ha azt a gyalogos figyelmetlensége váltja ki. Ebben az időszakban a járművezetőknek fokozott figyelemmel kell lenni és számítani kell a gyalogos-átkelőhelyek, iskolák, buszmegállók környékén – akár figyelmetlenül – az úttestre lépő gyalogosokra.

(forrás: police.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.