Lezuhant egy kisrepülőgép Budaörsön

Felszállás közben visszazuhant a budaörsi reptérre egy ultrakönnyű kisrepülőgép nem sokkal hétfő dél után, a benne ülők megsérültek  – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

 

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője korábban azt mondta, hogy a kisgép épphogy felszállt, amikor ismeretlen okból a fűre csapódott. Utóbb kiderült, hogy a járműben két 50 év körüli férfi ült. A műszaki mentéshez a törökbálinti tűzoltókat riasztották – tette hozzá a szóvivő.

“Felszállás közben visszazuhant egy ultra könnyű, kétüléses, rotoros kisrepülő hétfő kora délután Budaörsön, a repülőtéren. A kisgépben két férfi utazott, egyikük könnyű, a másik súlyos sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba szállították. A repülőn harminc liter üzemanyag volt, ami nem folyt ki, nem szivárgott és tűz sem keletkezett. A törökbálinti hivatásos tűzoltók átvizsgálták a gép környezetét, majd egy vízsugár segítségével biztosították a helyszínt.”

Bajkó Erika, a KBSZ kommunikációs vezetője arról tájékoztatott, hogy egy autogyro (rotorlapáttal működő forgószárnyas jármű) elrugaszkodáskor, egy-két méter magasan az oldalára billent. Emiatt a forgósszárny a földhöz ért, és a kisrepülő orral a földnek ütközött. A benne ülők megsérültek, a járműben többféle kár keletkezett. A KBSZ szakemberei még helyszínelnek, a baleset okainak feltárására vizsgálat indult – fűzte hozzá Bajkó Erika.

 

kisrepulogep_lezuhant_budaors_2015nov23

 

    Zalavári Borbála, a mentők sajtóügyeletese azt közölte, hogy az egyik férfi eltörte a bokáját, és belső sérülései is lehetnek. Társa zúzódásokat szenvedett, de mivel fájlalta a mellkasát, nála is feltételezhetőek belső sérülések. Mindkettőjüket az ügyeletes traumatológiára vitték.

repulo_baleset_budaors2015_november

 

repulo_baleset_budaors2015_november2

repulo_baleset_budaors2015_november3

 

Foto: PMKI Törökbálint Őrs

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.