I. Budaörsi Mikulás futás hamarosan

(Budaörs, 2015. november 23. – Budaörsi Infó) 2015. december 6-án kerül megrendezésre Budaörsön az első Mikulás futás. A főszervező Sáfár Norbert, a RunÖrs futócsapat, valamint a Pest Megyei Vöröskereszt Budaörsi Szervezete és a Mikulásgyár együttműködésében. A részleteket olvassák el a cikkben.

 

Az eseményről fontos tudni, hogy teljesen INGYENESEN kerül megrendezésre. Mikulás alkalmából főként a gyermekeknek szeretnének a szervezők kedveskedni. Két táv került kialakításra. Egy a kicsiknek (Ovis futam), amely 500 m lesz, és egy hosszabb táv a felnőtteknek (Buli futam), amely 2,5 km.

 

utvonal_mikulasfutas1 utvonal_mikulasfutas2

A futást követően tombola lesz, melyen a versenyzők a rajtszámaik alapján indulnak.

A sorsoláson a támogatók által felajánlott nyeremények találnak gazdára.

Sáfár Norbert a RunÖrs csapat tagja, lelkes budaörsi lakos, a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az ünnepekre való tekintettel, gondolva a rászorulókra, a versenyt egybeköti egy adománygyűjtéssel.

 

safar_norbert

Sáfár Norbert

 

 

„Elsősorban tartós élelmiszert (tészta, konzerv, rizs, olaj, liszt, cukor, stb.), tisztító- és tisztálkodási szereket (mosószer, mosogatószer, fogkrém, szappan, tusfürdő stb.), jó minőségű, használható ruhát, játékokat, plüssöket, könyveket várunk, de mindent, ami használható, szívesen fogadunk.

Az adományok december 6-án kiosztásra is kerülnek, a helyi Vöröskereszt irodájában a Deák Ferenc utca 12-ben 18 órától. Maga a Mikulás fogja kiosztani. A rászorultakat értesítjük az akcióról, de nem szükséges meghívás, bárki eljöhet, aki örülne egy kis mikulás ajándéknak.”

 

Honnan jött az ötlet, hogy Mikulás futást szervezz?

„Mindig is szerettem szervezkedni és nyitni az új dolgok felé. Budaörsön ugyan több futóesemény van már, de szerettem volna egy olyan eseményt létrehozni, amivel a gyermekeket is tudom ösztönözni a sportra. Az ünnepek közeledtével több településen is megrendezésre kerül a Mikulásfutás, ellenben Budaörsön erre még nem volt példa, így kiváló feladatnak gondoltam, hogy ezt megvalósítsam.

Fontos szempont volt, hogy az esemény ingyenesen kerüljön megrendezésre, de még se üres kézzel térjenek haza a gyermekek. Városunkban sok nagyobb cég van jelen, így kézenfekvő volt, hogy velük együttműködve kerüljön megrendezésre az esemény.

A támogatóknak köszönhetőek az első 50 gyermeknevező mikuláscsomagot, az első 100 felnőtt csokimikulást kap nevezéskor.

Az első 3 óvodás fiú és lány különböző értékű (7500 Ft, 5000 Ft, 3500 Ft) ajándékkártyát nyernek, míg a többi részvevő között 10 db 5000 Ft értékű ajándékkártya kerül kisorsolásra.

5 db éves kedvezménykártya került felajánlásra. A tombolasorsoláson 2 db egyedi éremtartó és 15 db ajándékcsomag is kisorsolásra kerül.

Ennek a szervezésében segítségemre volt a RunÖrs csapata is.

Nemenként éremdíjazásban részesülnek a két táv helyezettjei, és különdíjazásban az esemény legfiatalabb és legidősebb résztvevője.

Az első 100 gyermeknek 1500 Ft értékű vásárlási utalványt, az első 100 felnőtt pedig 2500 Ft értékű vásárlási utalványt kap majd, amit akár már a helyszínen is levásárolhatnak. E mellett több magánszemély is kisebb nagyobb felajánlást tett.

Az esemény helyszínválasztása során figyelmet fektettem arra, hogy az ne járjon nagy forgalomkorlátozással és könnyen megközelíthető legyen. Így az esemény helyszíne a Budaörsi Városi Uszoda lesz. További információ az esemény weboldalán: www.budaorsifutas.atw.hu

A futás szerintem egy olyan sport, amit nem csak magányosan lehet űzni, hanem közösségépítő ereje is van. Az embereknek kell, hogy érezzék, hogy tartoznak valahová, hogy barátok veszik körül. Számunkra ilyen közösség a RunÖrs. Egy lelkes kis csapat, aminek a tagjai mindig számíthatnak egymásra.”

 futas2

 

Hogyan lehet eljuttatni hozzátok az adományokat?

„A Mikulásfutás napján, 2015. december 6-án a Városi Sportcsarnok és Uszoda aulájában, a helyi Vöröskeresztnek is lesz egy standja, ami ajándék gyűjtőpont lesz. Ez ki is lesz természetesen írva. Ott várják az önkéntesek 12 órától az adományokat 14 óráig. Ezen felül a városban lesz több adománygyűjtő pont, már a futás előtt is. 2015. november 30-tól december 4-ig különböző budaörsi üzletekben is le lehet adni a „meglepetéseket”.

(Ezeknek az üzleteknek a listáját hamarosan olvashatják a Budaörsi Infó Online-on)

„A Sportcsarnok aulájában a program időtartama alatt a rendezvény támogatói várják majd az érdeklődőket. Finom és egészséges gyümölcsökkel készülnek a helyi gazdák és forró teával a Vöröskereszt.

Azt szeretnénk kérni a budaörsiektől, hogy jöjjenek el futni, mozduljanak ki és legyen egy kis közösségi élményük.

Az embernek nem azok a barátai, akik a közösségi oldalon az ismerősei, hanem akikkel együtt meg tud élni dolgokat, azért viszont tenni kell, ha többet nem is, legalább annyit, hogy ki kell menni a lakásból. Tartsanak velünk a december 6-ai délutánon, és mutassuk meg mindenkinek, hogy milyen jó sportolni és kicsit együtt lenni.

Nem szabad mindig csak magunkra gondolnunk, ne legyünk önzők, és azokat a dolgokat, amelyekre már nincs szükségünk ajánljuk fel azoknak, akik annak örülnének.

A mai világban szinte mindent felhalmozunk. Mindenből kettő kell, hiába van már tele a ruhásszekrény. A gyerekeknek mindig új játék kell, pedig a régivel sem játszott. Ezeket a nem használt dolgokat, ami csak porosodik otthon a polcon, hozzák el a Mikulásnak, had adja oda olyan gyerekeknek, akik szívesen játszanának vele.”

 futas

 

A Budaörsi Infó a program médiapartnere így természetesen az eseményen részt vesz és folyamatosan beszámol majd a részletekről. Tartsanak velünk önök is, és a mikulás sapkát se hagyják otthon.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.