Ülésezett a budaörsi képviselő-testület – A szeretet jegyében

(Budaörs, 2015. november 05. – Budaörsi Infó) 2015. november 4-én ülésezett a képviselő-testület Budaörsön.

 

A képviselő-testület 2015. november 4-ei ülése egy perces néma megemlékezéssel kezdődött az 1956-ban vérbe fojtott forradalom emlékére.

Az ülésen 44 napirendi pont került megvitatásra és két új bizottsági külsős tag tett esküt: Kapitány Gábor és Tomory Géza. Ők azután kerültek a Pénzügyi ellenőrző bizottság tagjai közé, miután ezen tisztségéről lemondott Szaniszló Csaba és Kovács Richárd.

 

unnepitestuleti_fogadalom

Tomory Géza és Kapitány Gábor

 

Többek között határozatot hoztak Budaörs Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról, a Frankhegyi szabályozással kapcsolatban, és a Városháza melletti, Bibó István térrel szomszédos, közúti forgalom céljára szolgáló útszakasznak az elnevezéséről is, így Budaörsnek lett elsőként Göncz Árpádról elnevezett utcája.

Korábbi cikkünkben olvashattak a helyi Fidesz sajtótájékoztatójáról, amelyet a szeptember 23-ai  képviselő-testületi ülésen történtek miatt tartottak, amikor a Fidesz-KDNP-s képviselők kivonultak a teremből.

A Budaörsi Infó ekkor megkérdezte a jegyzőt, hogy kapott-e az Önkormányzat a Kormányhivataltól törvényességi észrevétel tárgyú megkeresést, levelet. A válasz az volt, hogy nem.

A jegyző ezt a tényt az ülésen is megerősítette.

 

kepviselo_testulet_15_11_04_2

Bocsi István jegyző a testületi-ülésen elmondta, hogy ő kapott egy levelet, amit sem a polgármester, sem pedig a képviselő-testület tagjai nem kaptak meg. A levél tárgya: szakmai segítségnyújtás. A jegyző hozzátette, hogy formai szőrszálhasogatásra nincs szükség.

A testületi-ülésen Wittinghoff Tamás polgármester elmondta, hogy a helyi Fidesz nemrégiben tartott sajtótájékoztatóján elhangzott vádak alaptalanok voltak, hisz ő sem kapott a kormányhivataltól semmilyen megrovást.

“Felelőtlen ostobaságokat lehet mondni egy sajtótájékoztatón, de a város érdekeit figyelembe tartani kötelező.”

Wittinghoff Tamás ismételten megkérte a helyi Fideszt, hogy működjenek együtt. Kiemelte, hogy Kálóczi Imre és az ő célja is az, hogy a városért együtt dolgozzanak. Elmondása szerint az, hogy a Fidesz eltávolította Kálóczi Imrét, megértette, hogy ez számára egy üzenet.

“Mi a várossal fogunk foglalkozni és nem a valótlan állításokkal.”

Sokolowski Márk hozzászólásában megjegyezte, hogy annyi gyűlöletet még nem hallott egy mondatban, mint most Wittinghoff Tamástól.

A polgármester jelezte, hogy bizonyára Sokolowski Márkot a színtiszta szeretet irányítja, amikor sajtótájékoztatót tart és ott valótlanságokat állít.

Innentől “a szeretet jegyében” zajlott az ülés nagy része. Majd minden felszólalás szarkasztikus “a szeretet jegyében” toldalékkal megtűzdelve hangzott el.

 

kepviselo_testulet_15_11_04

 

Egy új eljárás bevezetésével is megismerkedhettünk a november 4-ei testületi ülésen, mégpedig az interpellációval, amelynek jelentése képviselői beadvány, amelyben a képviselők meghatározott idővel korábban írásban kérhetnek felvilágosítást. A választ elfogadhatja vagy elutasíthatja a képviselő, viszont hozzászólásra itt nincs lehetőség, vitát az ügyben nem lehet nyitni. A válasz elutasítása esetén a testület szavaz róla. Gáspár Béla (Fidesz) egy ilyen interpellációt nyújtott be a közvilágítással kapcsolatban.

A testületi-ülést egy ünnepi díjátadó szakította meg 11 órakor, ahol közművelődési és sportdíjakat adtak át, majd pedig folytatódott a napirendi pontok megtárgyalása.

A döntésekről hamarosan olvashatnak részletes tájékoztatót hírportálunkon.

unnepi_testuleti_dijazottak

Közművelődési és sportdíjazottak

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.