Tanácsok a zavartalan megemlékezés érdekében

(Budaörs, 2015. október 29. – Budaörsi Infó) November első hetében a halottakra emlékezünk. Virággal és jó szavakkal meglátogatjuk elment hozzátartozóinkat. Ebben az időszakban sajnos kicsit jobban oda kell figyelnünk, mert könnyen bűncselekmény áldozataivá válhatunk.

 

Tömegközlekedési eszközökön, különösen a fel- és leszállások alkalmával figyeljen környezetére, kézi-, illetve válltáskáját szorítsa testéhez és azt mindig maga előtt tartsa!

Az értékeit ruházatában, táskája belső zsebeiben, lehetőség szerint szorosan testközelben tartsa, vagy akár több helyen tárolja, és kerülje el, hogy őrizetlen maradjon!

Bankkártyája mellé ne helyezze a PIN kódját, lakáskulcsához lakcímét tartalmazó feliratot, mivel ezen adatok birtokában az elkövető további kárt okozhat!

Soha ne hagyja őrizetlenül táskáját miközben a sírt rendezi! Alkalom szüli a tolvajt!

Tegyen feljelentést, ha meglopták, akkor is, ha az elkövetőről adattal nem rendelkezik! Amennyiben időben észleli a lopást, kérje a közelben álló személyek vagy a járművezető segítségét! Ne szálljon szembe a tolvajjal, mivel az elkövető agresszíven is felléphet!

Ne hagyjon értékeket a gépjármű utasterében! Az üléseken hátrahagyott tárgy felkelti a tolvaj figyelmét. Az elkövetőkre jellemző, hogy a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot, vagy feltörni a zárat. A személygépkocsi nem biztonságos tárolóeszköz!

A járműben meglévő mechanikai vagy elektronikus védelmi eszközt használja a parkolás során! A jármű ajtaját, valamint ablakait mindig zárja le, miután távozott! Az indítókulcsot, a gépkocsi iratait tartsa magánál, biztonságos helyen, ne tudjanak illetéktelenek hozzáférni!

Lehetőség szerint kijelölt parkolóban álljon le, vagy jól megvilágított, forgalmas helyen!

A Rendőrség a Polgárőrséggel közösen ez évben is megkülönböztetett figyelmet fordít a kegyelet napjaira, azonban az áldozattá válás megelőzése érdekében kérjük fokozott odafigyelésüket, hogy a megemlékezést ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés!

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.