Forgalomkorlátozások lesznek a hétvégén Budapest több pontján

Budapest több pontján is forgalomkorlátozásokra, és ezzel együtt a közösségi közlekedés menetrendjének változására kell készülni a hétvégén. A Széll Kálmán téren is ismét változik a forgalmi rend.

 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint szombat délben vonulásos demonstrációt tartanak a Mátyás tér-Dankó utca-Magdolna utca-Szűz utca-Baross utca-Rigó utca-József utca-Krúdy Gyula utca-Mikszáth Kálmán tér-Szentkirályi utca-Bródy Sándor utca-Pollack Mihály tér útvonalon, illetve 14 és 15 óra között a Madách tér-Károly körút-Astoria-Rákóczi út-Luther utca-II. János Pál pápa tér útvonalon.

A korábbiaktól eltérően a hétvégén nem lesz vágányzár az 5-ös (szentendrei) HÉV vonalán a Batthyány tér és Békásmegyer között, de az Aquincum megállójának Békásmegyer/Szentendre irányú peronja lezárva marad, a szerelvények itt nem állnak meg.

Szombaton a Sibrik Miklós úti felüljárón aszfaltozási munkákat végeznek, emiatt csak kétszer egy sávon lehet haladni, vasárnap pedig a híd próbaterhelését tartják reggel 5 órától hétfő reggel fél négyig, ezért a hidat teljesen lezárják. A 68-as, a 85-ös, a 98-as, a 151-es, a 202E, a 909-es és a 968-as autóbusz az első járat indulásától módosított útvonalon szállítja az utasokat.

A hétvégén zárva lesz a Margit híd budai hídfőjének Árpád fejedelem útja felé vezető lehajtója a budai fonódó villamoshálózat vágányépítési munkái miatt. Erre az időszakra ideiglenesen kétirányúsítják a Török utcát, ezáltal az autósok a Margit körút-Török utca-Üstökös utca-Margit hídi lehajtó kerülőutat használhatják. Az Óbuda, illetve Békásmegyer felé közlekedő 9-es, 26-os, 923-as és 934-es busz az autósoknak is javasolt terelőúton közlekedik.

 

 

Széll Kálmán tér – Ismét változik a forgalmi rend

Megkezdik vasárnap a Krisztina körút-Szilágyi Erzsébet fasor-Széll Kálmán tér jelzőlámpás csomópont középső részén is a Széll Kálmán tér felújítását, emiatt ismét változik a forgalmi rend és egyes BKK-járatok menetrendje.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a legnagyobb változás, hogy a Szilágyi Erzsébet fasor-Krisztina körút útvonalon a nagy csomópontban csak kétszer egy sávon haladhat majd a közúti forgalom. Ideiglenesen nem lehet majd a Szilágyi Erzsébet fasor felől a Margit körút, illetve a Dékán utca felé közvetlenül balra kanyarodni, ezért a BKK a Krisztina körút-Csaba utca-Várfok utca-Széll Kálmán tér terelőút használatát javasolja.

Vasárnaptól a 21-es buszcsalád végállomását a Csaba utcába, a 128-as és a 129-esét a Széll Kálmán tér Margit körúti oldalára, a 139-es és a 140-esét pedig a Krisztina körútra, a Csaba utca torkolatához helyezik át. A 149-es buszjárat a közúti torlódások elkerülése érdekében ideiglenesen a tér érintése nélkül a Retek utcán keresztül közlekedik.

A forgalmi rend várhatóan három hétig lesz érvényben.

A Széll Kálmán tér felújításának munkái 2015 januárjában kezdődtek el, a teljes rekonstrukció 2016 tavaszára fejeződhet be.

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.