A lakáshelyzetről készít felmérést a KSH

A háztartások lakáskörülményeit feltáró országos felmérést indít Miben élünk? – Lakásviszonyok, 2015 címmel a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

 

Az adatgyűjtést október 10-e és november 30-a között végzik, az ország csaknem 500 településén, 20 ezer, véletlenszerűen kiválasztott háztartás bevonásával.

A KSH tájékoztatása szerint az összeírás átfogóan vizsgálja a háztartások lakáshelyzetét, a lakások és a lakóépületek minőségét, valamint azt, hogy az emberek mennyire elégedettek a lakásukkal, környezetükkel, milyen okból, hogyan változtattak lakást az elmúlt években, és milyen terveik vannak a közeljövőre.

A felmérés kiterjed a háztartások lakáskiadásaira és lakásfenntartási problémáira, a korábban felvett lakáshitelekre és az igénybe vett támogatásokra is.

A válaszadók személyesen vagy interneten is kitölthetik a kérdőívet. Ha személyesen terveznek választ adni, akkor azt a háztartásokat felkereső – hivatalos igazolvánnyal, illetve megbízólevéllel rendelkező – kérdezőbiztosoknál tehetik meg. Az, aki az internetes kitöltést választja, az erre a célra kialakított (mibenelunk.ksh.hu) weboldalon tud hozzájárulni adataival a felmérés sikeréhez – írták.

A KSH az adatokat bizalmasan kezeli, azok felhasználása pedig összesítve, egyedi azonosítás nélkül történik. Az adatok feldolgozása után a KSH széles körben nyújt majd tájékoztatást az eredményekről.

A felmérésben részt vevők további információt kérhetnek az adatgyűjtésről a mibenelunk@ksh.hu e-mail címen és a 06-80-200-766-os ingyenes zöldszámon.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.