Tűzvédelmi gyakorlat volt a Vackor óvodában

(Budaörs, 2015. október 08. – Budaörsi Infó) 2015. október 7-én tűzriadó gyakorlat volt a Vackor óvodában. A köznevelési intézményekben a vonatkozó jogszabály szerint évente tűzriadó gyakorlat tartása kötelező, melynek segítségével a gyerekek megtanulják, hogy egy tűz vagy egyéb veszélyhelyzetben hogyan tudják elhagyni biztonságban az intézményt.

 

Petró Tibor a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy ez a feladat, melyre sokan csak legyintenek, nem is olyan könnyű. Ha visítanak a szirénák, izgatottak a gyerekek, és kint a szabad levegőn esetleg még az időjárás is esőre áll, akkor jó ha tudjuk, hogy mit kell tennünk tűzriadó esetén.

 

tuzriado_vackorovoda4

 

„A biztonságos kimenekülés érdekében – gondos pedagógusként – gyakoroltatni kell a gyerekekkel ezt a műveletet is, mint annyi mindent kezdődő életükben.”

A Budaörsi Vackor Óvoda összefogva a tűzoltósággal, úgy gondolta, hogy a gyakorlat napja ne csak megterhelés legyen az óvodásoknak, hanem legyen kellemes és maradandó élmény, így a gyakorlat felügyelete mellett a tűzoltóság vállalta, hogy az udvaron a gyerekek részére – a tűzriadó gyakorlat után – bemutatót tart, ahol a gyerekek ki-, illetve felpróbálhatták a helyszínen rendelkezésre álló felszereléseket, eszközöket. Kellemes és maradandó élményt szereztek ezzel a legkisebbeknek.

 

tuzriado_vackorovoda2

tuzriado_vackorovoda

tuzriado_vackorovoda3

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.