Nyugdíjas Klub: ünnepélyes alapkőletétel

2015. október 6-án, 13.00 órai kezdettel tartják a budaörsi új Nyugdíjas Klub alapkőletételi ünnepségét a Szabadság út 24/2-3. szám alatt. Az épületben a Budaörsön bejegyzett, aktív klubéletet folytató nyugdíjas szervezetek kapnak majd végleges elhelyezést.

 

Az akadálymentes, földszintes, „U” alakú épület korszerű téglafalazattal, fa fedélszerkezettel és magastetős kialakítással készül. Az épület anyag- és formavilágában a hajdani fő utca sváb házait idézi majd, anyaghasználatára a természetesség jellemző.

Az épület nettó alapterülete 235 m2, amelyben egy 80 férőhelyes nagyterem és egy vele összenyitható, 35 férőhelyes kisterem, továbbá próbaterem, foglalkoztató, valamint konyha, vizesblokk, közlekedők és tároló kap helyet.

A klubház egy belső védett terasz köré épül, amely szabadtéri programok helyszíneként is szolgálhat, s amely kapcsolatot biztosít az épület és a kert között.

A 235 négyzetméteres épület kivitelezése augusztus 24-én a munkaterület átadásával kezdődött meg, és várhatóan 2016 elejéig tart. Az alapkő ünnepélyes letételére 2015. október 6-án kerül sor. A beruházás mintegy 85 millió forintba fog kerülni.

A klubház építésével párhuzamosan megkezdődött az idei év másik fontos intézményi beruházása, az Árpád utcai iskola felújítása és bővítése is. Mivel a nyugdíjas klubok az utóbbi időben itt működtek, új épületük elkészültéig ideiglenes helyet alakítottak ki számukra: a Farkasréti út 53., illetve a Szivárvány utca 3. (régi kis posta) helyiségeit használhatják az új klubház átadásááig.

(forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.