ETTU Kupa küzdelmek várnak a női asztalitenisz csapatra

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztályának 4 csapata 13 lejátszott mérkőzéséből mind a 13-at megnyerte! Eseménydúsan kezdődött a 2015/2016-os szezon a Budaörsi Sport Club asztaliteniszezői számára.

 

Az immáron háromszoros Magyar Bajnok női csapat eddig 5 mérkőzést játszott; a magyar extra ligában egyaránt győzött az MTK ellen (6:1), a Szekszárd II. csapata ellne (6:4), és az Erdért csapatát is felülmúlta (6:1). Elkezdődött a Nemzetközi Klubcsapatok Szuper Ligája is, csapatunk két idegenbeli győztes mérkőzésen van túl, 6:1 arányban győzött a 21 éven aluli szlovén válogatottal szemben, a cseh Breclav csapatát pedig 6:2-re győzte le.

A csapat tagjai: Pergel Szandra, Fazekas Mária, Peterman-Varga Tímea, Korda Kitty

Bajnokcsapatunk zsinórban tizenharmadszor képviselheti Budaörs Városát és a Budaörsi Sport Clubot a legrangosabb nemzetközi kupákban. Az ETTU Kupa főtáblára jutásáért Spanyolországban, október 10-11 között megrendezésre kerülő négyes tornán a házigazda Linares mellett a portugál Toledos és az olasz Zeus csapatai szerepelnek. Az első két helyezett jut fel a főtáblára.

A női csapat éljátékosa, Pergel Szandra jelenleg a magyar válogatott tagjaként a Felnőtt Európa-bajnokságon vesz részt, az oroszországi Jekatyerinburgban most értek véget a csapatversenyek, a Szandrával felálló magyar női válogatott tízedik lett Európában. A továbbiakban az egyéni és páros versenyszámokra kerül sor.

Három férfi csapatunk közül az NB I-es csapat két idegenbeli győzelemmel kezdte a bajnokságot (Pénzügyőr II 13:5, KSI 10:8), az NB II-es csapat a Gyenesdiás, a Vértesszőlős és a Vác csapatainál is jobbnak bizonyult, a Megye I/A osztályban szereplő csapat pedig legyőzte az Újhartyán, a Vác és a Dunaharaszti csapatát is.

NB I-es csapat tagjai: Dohnál Gábor, Nagy Attila, Kudlik Gábor, Lele Viktor, Pósfai Gábor

NB II-es csapat tagjai: Várnai Balázs, Solti László, Nagy Norbert, Rákos Csaba, Bachman Péter

Megye I/A csapat tagjai: Melay Tamás, Bíró Csaba, Lotz Gergő, Makranczi László, Császár Richárd,

Miklós Bence, Pintér Gábor

A BSC asztalitenisz csapatai páratlan szezonkezdetet produkálva, mind a 13 mérkőzésük végén győztesen hagyhatták el az asztalt, és jelenleg mind a négy csapatunk vezeti a saját bajnokságát.

A fenti eredményekről és a tervekről a női csapat vezetőedzője, egyben a szakosztály szakmai vezetője, Harczi Zsolt a következőket nyilatkozta:

A hibátlan szezonkezdetért elsősorban a játékosokat illeti a dicséret, mindegyik csapatunk kiválóan felkészült a bajnokságra. A szezon nagyon hosszú, de ezek az eredmények nagyban segíthetik mind a négy csapatunkat abban, hogy elérje az egyesület vezetése és a szakosztály vezetése által kitűzött célokat. A női csapatnál rendkívül fontos a két nemzetközi kupa, öröm a két idegenbeli győzelem a KSZL-ben, csapatunk erejét, felkészültségét pedig elegendőnek érzem ahhoz, hogy megszerezzük az ETTU Kupa selejtezőtorna első két helyének valamelyikét, ami a főtáblára való jutást jelenti.

Egy szakosztály életében mindig nagy esemény, ha egy játékosa képviselheti a nemzeti színeket, Pergel Szandra helytállt az Európa-bajnokság csapatküzdelmei során, szurkolunk Neki a minél jobb egyéni eredmény eléréséhez is.

 Végezetül meg szeretném említeni, hogy sikeresen elindult a Budaörsi Iskolai Pingpong Program harmadik éve, amely programnak köszönhetően évről-évre több diák ismerkedhet meg a sportágunkkal, a legügyesebbek pedig a későbbiekben bekapcsolódhatnak a szakosztály munkájába.”

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.