Nyilatkozatváltás a Levendula utcai óvoda ügyében az iskolai alapkőletétel kapcsán

(Budaörs, 2015. szeptember 30. – Budaörsi Infó) 2015. szeptember 29-én ünnepélyes keretek között tették le a Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola – Gyógypedagógiai Intézményi Egység új épületének alapkövét az Árpád u. 4-8. szám alatt. Ezt követően a Budaörsi Fidesz-Magyar Polgári Szövetség sajtóközleményt küldött szerkesztőségünkbe. Erre a sajtóközleményre reagált Becz György (Budaörs Fejlődéséért Egyesület), a választókörzet képviselője. A nyilatkozatokat cikkünkben szó szerint közöljük.

 

 

A Budaörsi Fidesz-Magyar Polgári Szövetség sajtónyilatkozata:

“A budaörsi Fidesz üdvözli az Árpád utcai intézmény alapkőletételét. A sajátos nevelési igényű gyermekek helyzetének javítása közös ügyünk. Ezért visszás a budaörsiek számára, hogy az a polgármester ünnepelt ma az Árpád utcában, aki a Levendula utcában, a saját házával szemben, február óta akadályozza egy SNI óvoda megnyitását.

Tisztelettel kérjük Wittinghoff Tamást, hogy ha valóban szívén viseli a fogyatékkal élő budaörsi gyermekek sorsát, haladéktalanul járuljon hozzá a Levendula utcai óvoda megnyitásához, és oszlassa el azokat a félelmeket, hogy személyes nyugalma érdekében kell az épületnek üresen állnia. 

Mint ismeretes, eddig két jogerős döntés is született Wittinghoff Tamás hivatala ellen az ügyben, mégsem adnak településképi hozzájárulást a kulcsrakész épületnek.  Ez méltatlan városunkhoz, és méltatlan a budaörsi gyermekekhez.

Budaörsi Fidesz-Magyar Polgári Szövetség”

 

 

Becz György önkormányzati képviselő reagálása:

 

“A Fidesz-frakció, szokás szerint, valótlan állításokkal igyekszik hamis látszatot kelteni.

A mai napon egy önkormányzati beruházás alapkő letételére került sor.

Ennek semmi köze egy más helyen épült családi házhoz, mellyel a szomszédok (nem a polgármester) állítása szerint félrevezették a Levendula utcában lakókat, akik szinte egyként tiltakoztak emiatt. Történt ugyanis, hogy az engedélytől eltérően egy 45 fős térítéses magánóvodát akartak megnyitni egy olyan utcában, ahol egy ilyen intézmény használatával járó parkolás megoldhatatlan.

Budaörsön a mai adatok szerint 4-5 speciális nevelési igényű óvodás korú gyermek él, akiknek az ellátását a város ingyen biztosítja a saját intézményeiben. A vállalkozás, mely fizetős  óvodát kívánt nyitni, ezt 80 ezer forint+ellátásért kínálta. Ezt az összeget egy átlagos budaörsi család meg sem tudja fizetni…

Az a fentiekből tehát világos, hogy itt szó nincs arról, hogy budaörsi gyerekeknek a város által nem biztosított  speciális ellátását akarták volna megoldani, hiszen azt az önkormányzat megoldja. Persze azzal még nem lenne baj, hogy valakik magánóvodád építsenek jómódúaknak. Csak a feltételeit ennek meg kell teremteni. Megfelelő méretű telekkel, megfelelő méretű foglalkoztatókkal, megfelelő mennyiségű parkolóval, akadálymentesítéssel,  stb…

Ami a tényekhez tartozik még. A polgármester nem vett részt az adott ügy testületi elbírálásában. Jelezte, hogy ott lakik, a szomszédok őt vonták felelősségre, hogy Budaörsön hogy lehetséges ez, ezért ő ebben jót nem tud lépni. Kizáratta magát a döntéshozatalból.

Szemben a Fidesz frakcióval, amelyik 2015 március 25-én a szakma által feltárt hiányosságok miatt a többi képviselővel együtt, egyhangú szavazással hozta meg a most általuk vitatott döntést. Vajon mivel győzhették meg őket a vállalkozók? Az is egészen különös,  hogy a döntés megváltoztatására azt a polgármestert kérik, aki ebben az ügyben, a fentiek okán, nem is járhat el.

További adalék, hogy a ház egyáltalán nem áll üresen, miként azt állítják. Az eredeti terveknek megfelelően visszaalakították családi házzá, hisz az engedély is erre szól, s vélhetően a használatbavételi engedély is. A házban pedig egy család lakik, akik bérbe vették az ingatlant a tulajdonostól…

Becz György”

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.