ELTEfeszt színes programokkal pénteken Budapesten

Több mint félszáz program, interaktív workshopok, nemzetközi lehetőségek és neves kutatók rendhagyó órái várják a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Trefort-kerti campusán pénteken az ELTEfesztre látogatókat.

 

A felsőoktatási intézmény MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint a már harmadik alkalommal megrendezett fesztivál több mint egy hagyományos nyílt nap: a program keretében az intézmény összes kara bemutatkozik, nem mindennapi formában.

A központi előadásokat az idén Bányai Éva hipnóziskutató, Szilágyi Márton irodalomtörténész, Vellai Tibor genetikus és Vicsek Tamás fizikus tartja. A fesztivál vendége lesz az ELTE-n végzett D. Tóth Kriszta újságíró, író, az UNICEF nagykövete is – írták, kiemelve: az élményalapú rendezvény célja, hogy bemutassa, miként működik egy nyitott, európai, a tehetséggondozásban élen járó intézmény.

A látogatókat külön standon tájékoztatják a felvételi tudnivalókról, az érettségi előkészítőről és a hallgatói szolgáltatásokról. A leendő hallgatók megismerkedhetnek azokkal a lehetőségekkel is, amelyeket 450 nemzetközi partneregyetem nyújt az ELTE-s diákoknak. A kiemelkedő hallgatók tehetséggondozását végző szakkollégiumi hálózat mellett a tutorálási és mentorprogramokról is szó lesz.

Emellett modellezik az ENSZ működését, kiderül, hogy milyen lehetőségek várnak a bölcsész- és jogi képzésre jelentkezőkre, lesz sajátélményprogram a körülöttünk lévő világ érzékeléséről, szó lesz a legújabb gyógypedagógiai állatasszisztált-terápiákról is. A leendő hallgatók bekukkanthatnak a start-upok világába is, kipróbálhatják, hogy mennyire tudnak informatikusként gondolkodni, de lesz statisztikai gyorstalpaló is. Kiderül, milyen pszichológiai kapcsolatban vagyunk kedvenc helyeinkkel vagy milyen útvesztőbe vihetnek minket a nemi sztereotípiák – olvasható a tájékoztatóban.

A diákok rendhagyó “termékbemutatón” találkozhatnak a molekuláris tetoválással és az etorobottal. Az előadások mellett ingyenes karriertanácsadás, személyiségpszichológiai tesztek, kulturális- és sportesemények is szerepelnek a programban.

Az interaktív pályaválasztó napon reggel 8-tól 17 óráig várják a leendő felvételizőket, azok szüleit és a pedagógusokat. A diákok részére a szervezők igazolást állítanak ki. Az esemény nemcsak az előző tanévben csaknem kétezer diákot vonzó ELTEfeszt, hanem az egyetem által évek óta sikerrel megrendezett országos pályaválasztási nap folytatása is.
A programok között a www.elte.hu/eltefeszt oldalon lehet böngészni.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.