Már önmegsemmisítő levelet is küldhetünk

A Mission Impossible-sorozat és -mozik elmaradhatatlan kelléke az a küldetést részletező üzenet, amely lejátszás után megsemmisíti önmagát. Egy nemrég gründolt amerikai vállalkozás, a Void Communications LLC ezt a technikát, a nyomtalanul „elpárolgó” üzeneteket hozza el az elektronikus üzleti kommunikáció világába.

 

Önmegsemmisítő elektronikus levelek küldését lehetővé tévő  alkalmazást fejlesztett egy amerikai startup vállalat. A Confidential CC alkalmazásának segítségével, szemben az  eddigi megoldásokkal, bármilyen létező e-mailfiókból – mint amilyen  például az Outlook vagy a Gmail – küldhetünk olyan üzeneteket,  amelyek a megtekintésük után véglegesen törlődnek. A program  kezelőfelülete emellett lehetőséget ad több e-mailfiók együttes  kezelésére is. Az alkalmazás használata esetén továbbra is a megszokott módon  kaphatjuk meg az üzeneteinket, új e-mail írásakor azonban az eddigi  mezők – címzett, másolat, titkos másolat – mellett megjelenik egy  negyedik kitölthető sáv (“CCC”) is, amelyet használva önmegsemmisítő  üzeneteket küldhetünk – magyarázta Warren Barthes, a vállalkozás  egyik alapítója a Las Vegas-i Collision technológiai konferencián  szerdán. Az így küldött titkosított üzeneteket nem lehet kinyomtatni,  továbbítani vagy menteni, és bezárás után egyből törlődnek.

Bizalmas információt szeretne küldeni ismerősének? Titkos adatokat osztana meg kollégájával? És azt szeretné, hogy ennek ne legyen nyoma? Ha a válasz igen, akkor a Chrome böngészőt és Gmailt használók számára van egy jó hírünk: a Snapmail bővítménnyel ez lehetséges, méghozzá elég egyszerűen.

 

onmegsemmisitolevel

Ha letölti a kiegészítőt, a Gmailben a küldés gomb mellett megjelenik a Snapmail lehetőség is. Ha erre kattint, akkor az üzenete egy link formájában jut el a címzetthez. Ha a címzett a linkre kattint, a bizalmas üzenet felett lát egy visszaszámlálót, ugyanis 60 másodperce van elolvasni az e-mailt, az idő lejárta után az üzenet automatikusan törlődik. A szolgáltatás a kizárólag szöveges üzenetekkel működik, fájlokat nem lehet csatolni.

Ha nem (csak) Gmaillel szeretne önmegsemmisítő üzeneteket küldeni és/vagy nem Chrome-ot használ, akkor ezt az Androidra, iPhone-ra, iPadre, valamint Windows, OS X és Linux operációs rendszereket használó számítógépekre is van már ingyen letölthető szolgáltatás.

 

(forrás: itcafe.hu/hvg/mti)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.