Pályázható a helyi értékvédelmi támogatás

2015. november 6-áig lehet jelentkezni a helyi értékvédelmi támogatásra, amelyre 2015-ben 7 millió forintot különített el Budaörs Város Képviselő-testülete. 

 

 

A Budaörs Város építészeti örökségének helyi védelméről szóló 28/2004. (V.25.) sz. rendelete alapján a helyi védett értékeket fenntartó tulajdonosok, fenntartási kötelezettségük teljesítésének elősegítése érdekében a Képviselő-testület által évente a költségvetésben meghatározott keretösszeg erejéig évente egyszer pályázat útján vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek és kaphatnak az önkormányzattól. A fenti célra az önkormányzat 2015. évi költségvetésében elkülönített keret bruttó 7 millió forint.

 

A támogatást kizárólag pályázat útján, a PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ-ban megfogalmazottak szerint lehet igénybe venni.

A támogatásra jogosult ingatlanokat a 28/2004. (V.25.) sz. rendelet melléklete tartalmazza.

 

Támogatott célként kiemelt helyen szerepelnek az építészeti értékvédelemmel összhangban történő, az utcáról látható, a külső megjelenés javítására, az eredeti állapot helyreállítására irányuló munkák, de természetesen nagyon fontos az ezeket megalapozó vízszigetelési, megerősítési, tetőjavítási, korszerűsítési, balesetveszély-elhárítási munkálatok segítése is.

 

A védettséggel járó jogokról és kötelezettségekről, a támogatás lehetőségeinek feltételeiről szóló rendeletet, a pályázat benyújtásához szükséges információk, nyomtatványok összességét, mint pályázati csomagot ingyenesen biztosítjuk az érdeklődők számára.

 

A pályázati anyag 2015. szeptember 30-tól folyamatosan és ingyenesen átvehető a Budaörsi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (2040 Budaörs, Szabadság út 134.).

A pályázati anyag tartalmazza:

Pályázati Tájékoztatót,

Pályázati Felhívást

Adatlapot,

Megállapodás-tervezetet,

Tájékoztatót az átláthatósági közzétételi kérelemről és nyilatkozatról,

Az átláthatósági közzétételi kérelmet és az átláthatósági nyilatkozatot,

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének Budaörs Város építészeti örökségének helyi védelméről 28/2004. (V. 25.) rendeletét és mellékleteit.

 

Kizárólag a Főépítésszel előzetesen egyeztetett pályázati anyagok kerülhetnek elbírálásra.

 

A pályázatok benyújtási határideje 2015. november 6., 14 óra

 

A pályázatokat a fenti időpontig kell postán beküldeni, vagy személyesen benyújtani a Budaörsi Polgármesteri Hivatal Főépítészi Irodájához.

A nyertes pályázókat a Főépítészi Iroda írásban értesíti.

Hiányosan benyújtott pályázatok esetében egyszeri hiánypótlásra van lehetőség, a hiánypótlási felhívás kézhezvételétől számított 15 napon belül.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a helyi védelem körébe tartozó épületeken, építményeken, épületrészeken külső, vagy belső felújítási, átalakítási, bővítési, bontási munkát, továbbá olyan beavatkozást, mely az épület megjelenésére bármilyen hatással van, a szükséges eljárásokat le kell folytatni, támogatás csak engedélyezett munkára adható! Kérjük a pályázat kivételénél, benyújtásának tervezésénél ennek az átfutási idejét szíveskedjenek figyelembe venni.

 

Mártonffy István

Budaörs Város főépítésze

 

Kapcsolódó dokumentumok:
(forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.