November végére lesz kész a Tűzkőhegyi árok feletti híd

(Budaörs, 2015. szeptember 24. – Budaörsi Infó) 2015. június 17-én a képviselő-testületi ülésen Dr. Tóth Ferenc elmondta, hogy több hónapnyi huzavona után végre megérkeztek a hatóságoktól a Kesjár Csaba Általános Iskola mellett található kis híd újjáépítéséhez az engedélyek. Lőrincz Mihály hozzátette, hogy a jogerőre emelkedés után azonnal megindítják a közbeszerzési eljárást, és már kezdődhet is a kivitelezés. Az építkezés szeptember 8-án elkezdődött.

 

2014 decemberében beadták az építési engedély iránti kérelmet a Kesjár Csaba Általános Iskola mellett található kis híd újjáépítéséhez. Azóta már több testületi ülésen is elhangzott, hogy valamilyen módon meg kell sürgetni a kivitelezést. Több mint egy év után végre elindultak a munkálatok.

Szeptember 8-án kezdetét vette a Szellő utca és az Őszibarack utca között lévő rossz állapotú híd elbontása, és helyette egy új közúti híd építése. A híd a Tűzkőhegyi árok felett húzódik, amelyet zár szelvénybe helyeznek. Az építkezés várhatóan 2015. november végéig tart, ez időszak alatt a gépjármű-közlekedés szünetel az érintett területen.

A beruházás 24.493.842 Ft + Áfába kerül Budaörs Városnak.

 

kishid_kesjar (5)

A beruházás során a Tűzkőhegyi árok 0+344,4 – 0+356,5 szelvények közötti szakaszán, a Szellő utca és Őszibarack utca között lévő rossz állapotú híd elbontásra kerül, és előre gyártott elemekből készített áteresz építésével, az árok zárt szelvénybe helyezésével új közúti híd jön létre.

 

kishid_kesjar (10)

Dr. Tóth Ferenc a 4. választókörzet önkormányzati képviselője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy több évnyi pereskedés után végre elkezdődhettek a munkálatok.

“Több érdek ütközött, néhány lakóknak nem tetszett, hogy ide egy új kis hidat építünk. A bíróságon is járt az ügy, de a pereskedésben az Önkormányzat győzött, így végre már dolgoznak a munkagépek. A Szellő utca és az Őszibarack utca közötti kis híd egy nagyon fontos ütőér, hisz ez kapcsolja össze a körzetet. Ezt a szakaszt nagyon sokan használják, hogy ne kelljen kimenniük a Budapesti útra. November közepére ígérték, hogy befejezik az építkezést, bízunk benne, hogy sikerül majd tartani a határidőt. Ha elkészülnek, akkor átadják a hidat a gyalogos és autós forgalomnak.”

 

toth_ferenc

dr. Tóth Ferenc

 

A Szellő utca és Őszibarack utca között az építés ideje alatt, technológiai okokból a gépjármű közlekedés szünetel. A kivitelező jelzőtáblák elhelyezésével gondoskodik az építés ideje alatti ideiglenes forgalomtechnika biztosításáról.

 

kishid_kesjar (4)

A kiviteli munkák ütemezéséről, és a befejezés várható időpontjáról a későbbiekben a kivitelező cég, írásban értesíti majd a lakosságot, addig a beruházással járó esetleges kellemetlenségek kapcsán a helyiek türelmét és megértését kérik.

 

kishid_kesjar (3)

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.