A Fidesz-KDNP frakció sajtónyilatkozata és Wittinghoff Tamás polgármester válasza

(Budaörs, 2015. szeptember 24. – Budaörsi Infó) 2015. szeptember 23-án ülésezett a képviselő-testület. Még a napirendek megtárgyalása előtt viszont kivonultak a helyi Fidesz önkormányzati képviselői a teremből. A Fidesz-KDNP frakció sajtónyilatkozatát ezzel kapcsolatban a cikkben olvashatják Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármesterének válasza mellett.

 

 

“Wittinghoff pszichológushoz kíván fordulni

Wittinghoff Tamás polgármester a Budaörsi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésén önkényesen, a hatályos szabályzatot felrúgva akadályozta meg, hogy a FIDESZ-KDNP előterjesztéseit a testület megtárgyalhassa, ezért a frakció tiltakozásul kivonult az ülésről. A demokrácia íratlan és írott szabályainak sárba tiprása, amikor a polgármester az ellenzékbe fojtja a szót, és megakadályozza, hogy a budaörsiek számára fontos ügyeket megtárgyalhasson a testület. Felháborító, hogy Wittinghoff Tamás megfenyegette frakciónkat, hogy pszichológust hív a következő ülésre, ha nem fogadjuk el álláspontját. Mi nem kívánunk ebben az alpári stílusban politizálni, ez méltatlan Budaörshöz és neveltetésünkhöz.

A FIDESZ-KDNP frakció 11 olyan ügyben tett szakmai előterjesztést, amely a budaörsiek biztonságát és életminőségének javítását szolgálja.

Wittinghoff Tamás olyan javaslatok megvitatását tiltotta meg, mint a frankhegyi sorozatos bűncselekmények megakadályozására térfigyelő kamerák kihelyezése, a Komáromi utcai lakosok kérésére zajvédőfal megtervezése, a lakosok panaszaira gyalogos átkelőhely létesítése például a Stefánia utcában az iskolába igyekvő gyerekek számára, vagy a Görög Katolikus templom félbemaradt építkezésének támogatása, illetve a Budaörs hagyományait őrző Heimat Museum tetőszerkezetének felújítása. Nem tárgyalhatta a testület továbbá a Templom téri közbiztonság javítását célzó térfigyelő kamerák kihelyezését, sem pedig városunk romló közbiztonságára tekintettel a Törökugrató Polgárőrségtől elvont teljes évi működési támogatás sürgős visszaállítását, sem a budaörsi civil szervezetek lecsökkentett támogatásának visszaállítását.

Budaörs Város Önkormányzatának hatályos Szervezeti és Működési Szabályzata világossá teszi, hogy a hatáskörrel rendelkező bizottság elnöke a bizottság által már megtárgyalt előterjesztéseket nem kérhet vissza a testület napirendjéről. Mivel az összes előterjesztésünket megvitatta a bizottság, és szavazott is róla, ezért törvénysértő volt ezeknek a levétele a napirendről. Wittinghoff Tamás mégis ezt tette.

Újra és újra bebizonyosodik, hogy a városvezetés számára már rég nem a lakosok problémáinak megoldása az elsődleges feladat.

Emlékezetes, hogy Wittinghoff Tamás a gödör ügyében is sorozatosan megtagadta a lakosok kérését, hogy nyilvános fórumon elmondhassák panaszukat, és mind a mai napig tart az országos botránnyá duzzadt SNI óvoda ellehetetlenítése is Wittinghoff házával szemben.

A Fideszes előterjesztések törvénytelen módon történt törlésének egyik indokaként a forráshiányt jelölte meg a polgármester. Mindezt azután, hogy magának talált forrást arra, hogy másfél millió forintos, 3 havi extra jutalmat vegyen fel júliusban a város kasszájából, és Budaörs történetében példátlan módon megajándékozza alpolgármestereit összesen 16 millió forint értékű luxusautókkal. Ehhez a kutyakomédiához a megújult helyi Fidesz nem kíván asszisztálni, és a kivonulás mellett döntött, miután Wittinghoff Tamás megvonta a szót képviselőinktől. A polgármester úr fenyegetései sem tántorítanak el bennünket, hogy kiálljunk a budaörsi lakosok számára fontos ügyekért.

2015. szeptember 24. FIDESZ-KDNP frakció”

 

2kepviselotestulet15923

 

 

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármesterének válasza a Fidesz-KDNP sajtónyilatkozatára:

 

“Budaörs város képviselő-testületének három fideszes tagja kivonult a 2015. szeptember 23-ai önkormányzati testületi ülésről, majd egy zavaros tartalmú, vagdalkozó nyilatkozatot adtak ki az ügyről.
Természetesen semmi meglepő nincs abban, hogy a háromtagú Fidesz-frakció ismét az obstrukció eszközéhez nyúlt. Miként az sem meglepő és nem is újdonság, hogy nem állítanak igazat. Ahogyan azt a testületi ülésen is jeleztem, ez a nyilvánvaló akció semmi másról nem szólt, mint arról, hogy egy újabb sajtóanyag szülessék. 

Aki a testületi ülést nyomon követte, pontosan tudhatja, hogy a város jegyzője (nem a polgármester) világosan elmondta, hogy miért alkalmatlanok a tárgyalásra a Fidesz előterjesztései, melyeket pár órával az ülés előtt nyújtottak be. Azt is láthatta mindenki, hogy ezt követően az érvek alapján a pénzügyi bizottság elnöke (nem a polgármester) jelezte, hogy az előterjesztéseket a bizottság meg fogja tárgyalni, így visszakérte azokat, vagyis ezen az ülésen nem is kerülhettek napirendre.

Az kétségtelen, hogy mindezt a Fidesz képviselőcsoportja háromszori elmagyarázás után sem értette meg, vagy úgy tett, mintha nem értené. Az eset természetesen alkalmas arra, hogy elterelje a figyelmet a lényeges ügyekről. 

Például arról, hogy az ülésen derült ki (csak nem ezért távoztak?), hogy az egyik budaörsi belvárosi ingatlant – a tulajdonosok képviselőinek állítása szerint – a fideszes vezetésű kormányhivatalnak kívánják bérbe adni, menekülttábor céljára. Az ingatlan közvetlenül egy általános iskola mellett, a város központjában található.

Wittinghoff Tamás
polgármester”

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.