Európai Mobilitási Hét Budaörsön is – Autómentes nap a Kesjár szervezésében

(Budaörs, 2015. szeptember 21. – Budaörsi Infó) Az Európai Mobilitási Hét kampány célja az élhetőbb városok kialakítása azáltal, hogy a lakosok az autóikat nem használják szükségtelenül. Szeptember 22-én, az autómentes napon sok helyen, sokféleképpen hívják fel a figyelmet a kipufogógázok káros hatásaira. Ebben a tanévben a Kesjár Csaba Általános Iskola is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez.

 

A csatlakozás önkéntes, de azok a tanulók, akik a térképen jelzett helyektől gyalog vagy a városi kisbusszal érkeznek az iskolába, egy kupont kapnak: „Pár lépést tettem a tisztább levegőért!” felirattal. Ezek alapján jutalmazzák őket. 

Figyelem! Az akció 7.00 és 7.45 között érkező tanulókra vonatkozik!

Szeptember 22-én a budaörsi Kesjár Csaba Általános Iskola által szervezett Autómentes napon, a helyi járatokat üzemeltető cég a menetrend szerint induló buszokon kívül, reggel indít egy kisegítőt is, az alábbiak szerint:

Indulás:  07:30 a lakótelepi végállomásról a 288-289-es indulási helyről. (A gyors haladás érdekében kihagyja a Patkó u., Alcsíki dűlő, Árok u., Őszirózsa u., Puskás T. u., Szivárvány u. megállóhelyeket. Röviden, nem teszi meg az Árok utcai kört.)

 

Megállóhelyek:

07:31 Ifjúság utca megállóhely.

07:39 Templom tér

07:43 Városi Uszoda / I. sz. Általános Iskola

07:46 Kesjár Csaba Általános Iskola

Jó lehetőség az iskolába jutáshoz! 

 

automentesnap

Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap kampány 1998 óta minden évben szeptember 16-22. között Európa országaiban megtartott – a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott – rendezvénysorozat, amely felhívja a figyelmet

– a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra,
– a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására,
– a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire,
– a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

 

A rendezvény egyik hosszú távú célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe.

Spórolj időt, és ne feledd: egy jó autó 10-20 évig szolgál, a jó egészséged akár 100 évig is! Tegyél egy próbát kerékpárral, netalán gyalog vagy közösségi közlekedéssel érd el úticélodat és fedezd fel újra a településed szépségeit! A dugóban ülve nem lehet levezetni a napi feszültséget, miért ne éreznéd jobban magad? Környezeted és az egészséged is meghálálja.

 

Kellemes autómentes közlekedést kívánunk!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.