Illegális bevándorlás – A rendőrség nem vett őrizetbe és nem vert meg újságírókat

A rendőrség nem vett őrizetbe és nem vert meg újságírókat – áll a testület honlapján csütörtökön délután megjelent közleményben, amely cáfolja azokat a médiában megjelent állításokat, hogy előző nap újságírókat vettek őrizetbe az egyik röszkei határátkelőnél.

 

Mint írják, a rendőrség egy ausztrál, egy szlovák és egy lengyel állampolgárral szemben folytat büntetőeljárást határzár tiltott átlépése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Mindannyiukat gyanúsítottként hallgatták ki, valamennyien szabadlábon védekeznek.

A rendőrség következetesen járt el – emelik ki, hozzátéve: hivatalos közleményeikben több alkalommal felhívták a figyelmet, hogy senki ne akadályozza a rendőri intézkedéseket, és tegyenek eleget a rendőri felszólításoknak. Szerdán a röszkei átkelőnél több alkalommal, több nyelven közölték ezt az ott tartózkodókkal.

A rendőrség határozottan visszautasítja azokat a tényként közölt kijelentéseket, amelyek szerint a rendőrök újságírókat “vertek meg”. Az igazság ezzel szemben az, hogy a rendőrség nem “vert meg” senkit, a rendőrség a hatályos jogszabályok alapján szükséges és arányos mértékben kényszerítőeszközöket alkalmazott egy olyan agresszív csoport tagjaival szemben, akik az élet kioltására és súlyos sérülések okozására alkalmas eszközökkel folyamatosan támadták az államhatárt, az Európai Unió külső határát, és az azt védő rendőröket – fogalmaznak.
Hangsúlyozzák: a médiatartalom-szolgáltatók munkatársai saját felelősségükre maradtak olyan területen, ahol a rendőrség – az erre történő felszólítást követően – kényszerítő eszközöket alkalmazott.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.