Kisállat simogató lesz Budaörsön pénteken

(Budaörs, 2015. szeptember 17. – Budaörsi Infó) A hétvégén ismét ‘állati jó’ programok várják a budaörsieket. 2015. szeptember 18-án kisállat simogató lesz a Városi Ifjúsági Klubban.

 

Tamás Anita a Városi Ifjúsági Klub kulturális szervezője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy főleg óvodásokat, kisiskolásokat várnak. A program időtartamát is úgy alakították ki, hogy közvetlen az óvodából, iskolából hazafelé menet is útba tudják ejteni a családok a kisállatkertet.

 

Milyen állakat lehet majd simogatni?

“Lesz mindenféle kis termetű, kedves kisállat, mint például az afrikai csíkos mókus, csincsilla, vadászgörény, kopasz és hosszú szőrű tengerimalac, afrikai törpesün, törpe, óriás és rex nyúl, valamint hogy a fiúknak is kedvezzünk, lesz nálunk még szakállas agáma és kaméleon is.

Továbbá szerettük volna interaktívvá tenni a programot, hiszen jól tudjuk, hogy ilyenkor a gyerekek szívesen ragadnák magukhoz a kis szőrös állatokat, így két állatsimogatót is fel fogunk állítani, ahol a nyuszikat és tengerimalacokat szeretgethetnek majd meg a gyerekek. Szó volt még egy deguról is, viszont pont a napokban fialt meg, így őt nem tudják elhozni a rendezvényre.”

 

ifjusagiklubfal8

Tamás Anita

 

Milyen apropóból szervezett a Városi Ifjúsági Klub kisállat simogatót?

“Volt már nálunk néhány alkalommal hüllőkiállítás, ami mindig nagy sikernek örvendett, ezen felbuzdulva gondoltuk, hogy most a cirógatni való állatokat fogjuk bemutatni a budaörsi gyerekeknek és bízunk benne, hogy hasonló érdeklődést fog kiváltani a kicsik körében.”

 

Honnan érkeznek azok az állatkák, akiket meg lehet majd simogatni? Esetleg örökbe is lehet őket fogadni?

“Czifra Péternek hívják az urat, aki el fogja hozni hozzánk ezeket a állatokat. Rendszeresen tart bemutatókat országszerte, és az az érdekessége, hogy már kiskoruk óta neveli őket, így hozzá vannak szokva a simogatáshoz.

Örökbefogadásra sajnos nem lesz lehetőség, viszont a Fővárosi Állatkertben mindig örömmel fogadják az örökbefogadókat.

Szeretnénk máskor is hasonló programot szervezni. Már keresett meg minket az egyik helyi óvoda, hogy ők szívesen eljönnének hozzánk egy ilyen programra óvodaidőben is, így ha idén már nem is lesz rá több lehetőségünk, jövőre mindenképpen tervezzük, hogy még néhány alkalommal el tudjanak látogatni Budaörsre Czifra Péter és az ő kisállatai.”

 

Milyen programmal készültök legközelebb?

“Gyerekeknek szóló programunk legközelebb október 10-én délelőtt lesz, egy Ázsiai kultúrát bemutató családi nap, ahol tánc-ruhabemutatóval, ételkóstolóval, előadásokkal és zenével várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt. A program ingyenes lesz.”

 

A kisállatkert és állatsimogató 2015. szeptember 18-án 14 órától 19 óráig tart majd. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

kisallatsimogatoifiklub

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.