Megtartották a második Gazdanapot Budaörsön

(Budaörs, 2015. szeptember 14. – Budaörsi Infó) A hétvégén (2015. szeptember 12.) tartották a második Gazdanapot Budaörsön. Szombaton, reggel 9 órakor a Szélrózsa Néptáncegyüttes énekeseinek megnyitó énekével indult a nap.

 

Bár az esemény megnyitója nem vonzott túl sok érdeklődőt, viszont a Gazdakör által készített 400 adag zúzapörkölt annál többet.

Az esemény fővédnöke Obreczán Ferenc, a MAGOSZ főtitkára volt.

A megnyitó beszédeket követően a legkisebbek lufit kaptak, a felnőttek pedig megismerhették a méhészet, a sörkészítés és a szilvalekvár főzés csínját-bínját.

Idén díszvendégként kitelepült és bemutatta városát Zsámbék és Pilisszentiván Önkormányzata. A tavalyi, első Gazdanapon erre a Frankhegyi Részönkormányzat kapott lehetőséget.

A rendezvény együttműködő partnere volt, mint tavaly is, a Magyar Vöröskereszt.

Élőben fellépett a Budaörsi Görög Nemzetiségi Önkormányzat Elismus tánccsoportja is, hagyományos énekekkel.

Kisberk Balázs, a Zsámbék-medence és Térsége Gazdakör elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy amióta megnyílt a Gazdapiac, azóta arra törekszenek, hogy minél sokszínűbb programokat állítsanak össze a budaörsiek számára.

“Bár a programjaink különbözők, viszont a célunk minden esetben azonos, mégpedig az, hogy népszerűsítsük a magyar termékeket, és hogy minél több budaörsi háztartásba eljuttassuk azokat az élelmiszereket, amelyek garantáltan káros anyag mentesek. Nagyon szeretnénk ha egyre több magyar gazdát vonnának be a közétkeztetésbe, és engednék, hogy ők szállítsanak a nagyvállalkozók helyett.”

 

Milyen újdonságra számíthatunk Önöktől legközelebb?

“A háttérben azon dolgozunk, hogy lehetővé tegyük a budaörsiek számára, hogy a szombati piac mellett szerda délutánonként is legyen lehetőségük a családoknak a Gazdapiacon bevásárolni. A döntés már csak a képviselőkön múlik. Nagyon bízom benne, hogy a helyiek érdekeit figyelembe véve döntenek.

Természetesen van még néhány jó ötlet a tarsolyunkban. Hamarosan folytatódik a ‘Segítő programunk’ amelynek keretén belül most több rászoruló budaörsi családnak fogunk egy ‘kacsa fiút’ és 5 ‘kacsa lányt’ ajándékozni annak érdekében, hogy segítsünk nekik megtölteni az éléskamrájukat.”

 

Ha ön rászoruló, vagy környezetében ismer olyan családot, akinek jól jönne egy kis segítség, akkor keresse bátran bizalommal Kisberk Balázst (kisberk.balazs@budaorsigazdakor.hu).

 

2015gazanap6

2015gazanap4

2015gazanap

2015gazanap7

2015gazanap5

2015gazanap3

2015gazanap2
(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.