A kis hableány a Városi Ifjúsági Klubban

(Budaörs, 2015. szeptember 14. – Budaörsi Infó) A kis hableány bemutatója 2015. szeptember 30-án lesz 15 órakor a Városi Ifjúsági Klubban. Íme egy kis előzetes kedvcsináló.

 

H. C. Andersen – Tóth Réka Ágnes

A kis hableány

Ül, üldögél a tengerparton, nézi a vizet nagy vágyakozva – bár talán ő maga sem tudja, mire is vágyakozik oly igen-igen; mígnem egy virgonc tengeri vihar a keze ügyébe nem sodor egy igazi királyfit. Megörül neki a kis hableány, mégpedig szerfelett, mert ritka egy jóképű királyfi az eszemadta: legott ki is menti a viharból, partra cipeli, megszárítgatja, és, ha már ilyen jól bánt vele, hát rögtön belé is szeret, de úgy, hogy csak na.

Hanem most kezdődik csak az igazán nagy baj! Hiszen mihez is kezdhetne egymással egy hableány, még ha olyan világra szólóan szépséges is, és egy királyfi, aki hiába királyfi, ha a víz alatt, ahol a hableány lakik, csak bugyborékolni tud, és azt se sokáig? Ráadásul a lány apukája, Habpapa sem nézi jó szemmel ezt a szerelmet. Szerencsére azonban – vagy épp balszerencsére? – ha közel a baj, közel a megoldás is: a kis hableány megalkuszik a tengeri boszorkánnyal, aki szívesen segít neki, csak hát a segítségnek, mint az efféle segítségeknek általában, ára van…
A kis hableány azonban, épp úgy, mint amikor hitelt veszünk fel a bankban, de elfelejtjük gondosan áttanulmányozni az apró betűs részeket, belemegy az alkuba. Ám az apró betűs részt ő sem olvasta el, vagy nagy szerelmességében nem is érdekelte: arról ugyanis elfelejtett időben megbizonyosodni, hogy viszonozza-e a királyfi az ő szerelmét.

 

Bemutató: 2015. szeptember 30., szerda 15.00

Városi Ifjúsági Klub

 

Szereplők:

Bohoczki Sára
Rusznák Adrienn
Vizkeleti Zsolt

Dramaturg: Tóth Réka Ágnes
Díszlet-jelmez-báb: Michac Gábor
Zene: Monori András
Rendező: Halasi Dániel

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.