Valaki gyújtogat a Frankhegyen? – Tűz volt a Berkenye utcában

(Budaörs, 2015. augusztus 31. – Budaörsi Infó) Ismét tűz volt a Frankhegyen. Amíg a Budaörsi Önkéntes Tűzoltók 2015. augusztus 29-én, szombaton az Idesüss Budaörs Napján tartottak tűzoltó bemutatót, addig a Berkenye utcában kigyulladt egy faház. Szerencsére személyi sérülés nem történt, viszont az épület teljesen kiégett.

 

Petró Tibor a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy hivatásos tűzoltók vonultak ki szombaton a tűzesethez, mert a Szabadság úton tartott tűzoltó bemutató miatt hozzájuk érkezett be a riasztás. Ennek ellenére a budaörsi önkéntesek is részt vettek a tűz oltásában.

 

berkenye_utca_tuz2

 

„A tűz oltásában részt vett tőlünk egy vízszállító autó, egy gyors beavatkozó, az egyes fecskendő, és az érdi hivatásosoktól egy fecskendő.

A Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai közül 9 fő ment ki a helyszínre. A hivatásos tűzoltókkal egy időben érkeztek a budaörsi önkéntesek, így együttes erővel oltottuk el a tüzet.

A mostani tűzeset hasonló volt a korábbiakhoz. A Frankhegyen nincsen elektromos hálózat, ami meggyújthatta a faházat. Olyan körülményt nem fedeztünk fel, ami okot adott volna a tűz keletkezésére, ezért nagy a valószínűsége, hogy valaki gyújtogat a Frankhegyen.

A tűzek keletkezésének okát a hatósági vizsgálatnak kell megállapítania, az hogy gyújtogatás volt e, vagy egyéb, így elsőre senki nem tudja (meri) megmondani. Az elektromos hálózat a Frankhegyen nem mindenki számára elérhető, és ebben az évben kialakult Frankhegyi tüzeknél nem minden ingatlanon volt megtalálható. A korábbi évekhez mérten, az idei évben kiugróan magas volt a területen a tűzek száma, melynek oka akár szándékosság is lehet, de ezt a feltételezést külön külön esetenkénti rendőrségi és tűzoltósági tűzvizsgálatnak kell alátámasztania.

A hatékony mentéshez szükséges vonulási időt nagyban megnöveli az út szelvénybe belógó, sok esetben a magántelkeken gyökerező növények, melyek sok esetben a kerítésoszlopokat és egyéb akadályokat is benőnek, igy is veszélyeztetve a mentő gépjárműveket.

Egyre nehezebben tudjuk megközelíteni a frankhegyi területeket. Az érdiek megint belefutottak egy olyanba, hogy nem vettek észre egy kerítés sarkot, mert be volt nőve zöld növényzettel, és meghúzták a tűzoltó autójukat. Mindig van valami probléma a fenti vonulásokkal, mert egyáltalán nincsenek kezelve az útfelület felől a zöld növények, amelyek bentről nőnek ki a telkekről.”

 

berkenye_utca_tuz

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.