A hónap tehetsége: Panda Franciska

(Budaörs, 2015. augusztus 31. – Budaörsi Infó) Sorozatunkat tovább folytatva bemutatjuk önöknek szeptember hónap budaörsi tehetségét, Panda Franciskát. Fotókiállításának megnyitója a Városi Ifjúsági Klubban 2015. szeptember 2-án, hat órakor lesz. Képeit egy hónapon keresztül tekinthetik meg.

 

 

Panda Franciska a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumba tanul. Már kiskora óta érdekli a fotózás, de komolyabban csak két-három éve foglalkozik vele. Szeptemberben lesz 18 éves, és a Városi Ifjúsági Klubban lesz élete első kiállítása.

 

pandaFranciskakepe4

Panda Franciska fotója

 

Mit szeretsz a legjobban  fotózni?

„A legjobban embereket és részleteket szeretek fotózni, de igyekszem minél több témában kipróbálni magam, hogy tudjam, mi megy a legjobban.”

 

Milyen téma köré épült a kiállításod?

„A kiállításomnak nincs egy kimondott témája. Az eddigi munkásságomból válogattam ki a számomra legkedvesebb képeimet, és azon belül kicsit rendszereztem őket, így lesz benne portré, tájkép, stb.

A lényege a kiállításnak, amire törekszem mindig, hogy a képeim kiváltsanak valamit az emberekből, úgyhogy itt is ez volt a mérvadó a válogatásban.”

 

pandaFranciskakepe

Panda Franciska fotója

 

Mi az, amit a legjobban szeretsz a fotózásban?

„Bármennyire is furcsán hangzik, de a legjobban a magányt szeretem benne. Azt, hogy egyedül lehetek a saját világomban, az én nézőpontommal szedhetek ki részleteket, jeleneteket az életből, miközben mégis kizárom a külvilágot.
Remek kikapcsolódás és ha az ember nem is űzi olyan profin a dolgot, akkor is szórakoztató hobbi.”

 

pandaFranciskakepe2

Panda Franciska fotója

 

Kitől tanultál fotózni?

„Édesapámtól sokat tanultam, mivel az ő nagy szenvedélye is a fotózás, ezen kívül az iskolában is, ha bármiféle kérdésem volt vagy épp egy pályázatra készültem, a két rajztanárom Szalay József és Takács Szilvia mindig segítségemre voltak.”

 

Milyen távlati terveid vannak?

„Először is egy jó érettségi, és azután majd mindenképpen külföldön szeretném tovább folytatni a tanulmányaimat művészeti irányban. Azt még nem tudom pontosan, hogy kimondottan a fényképezés irányába tanulnék tovább, mert érdekel még a grafika is, de azt tudom, hogy ha nem is a fotózás lesz a fő hivatásom, akkor is megmarad a hobbimnak egész életemre.”

 

Panda Franciska

 

Panda Franciska fotókiállításának megnyitója 2015. szeptember 2-án 18 órakor lesz. Ezt követően egész hónapban meg lehet majd tekinteni Franciska képeit a Városi Ifjúsági Klubban. Megéri megnézni!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.