Biztonságpolitikai szakértő: már több tucat terrorista jöhetett be Európába

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint biztosan több tucat terrorista – köztük a magát Iszlám Államnak nevező, illetve más terrorszervezetekhez tartozó – jött már Európába a bevándorlók áradatával.

 

A szakértő az M1 csatorna szerda esti műsorfolyamában azt mondta: a tömegekben nem lehet kiszűrni a biztonsági kockázatot jelentő embereket. Egy embert sikerült elfogni Németországban, akiről tudták, hogy az Iszlám Államnak volt tagja – idézte fel a szakértő, de hozzátette: hacsak nincs valakiről rendőri anyag az Egyesült Államokban vagy Európában, akkor nem lehet kiszűrni a veszélyes embereket.

Georg Spöttle úgy fogalmazott: jelenleg egy “invázió” zajlik. Ráadásul, mint felhívta a figyelmet, nem tudni mi lesz, ha Ausztria vagy Németország azt mondja, “nincs hely, maradjanak Magyarországon” a bevándorlók. Arra is fel kell készülni, hogy ha ezek az emberek erőszakkal próbálnak meg továbbmenni, s “több tíz-, vagy százezer ember akarja áttörni a határt Ausztria felé”.

“Ez az áradat nem fog megszűnni – hívta fel a figyelmet a biztonságpolitikai szakértő, hozzátéve: “egyre többen jönnek”.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.