Aktuális BTG-s munkálatok Budaörsön

(Budaörs, 2015. augusztus 24. – Budaörsi Infó) A budaörsi BTG munkatársai azért felelnek Budaörsön, hogy rendben tartsák, és “felvirágoztassák” a várost. A cikkben elolvashatják, hogy milyen új helyszínen lesz a Patkó parkban használt különleges technikával ültetett holland tulipánhoz hasonló virágültetvény.

 

Szabó Imre, a BTG parkfenntartási vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az elmúlt hetekben a BTG munkatársai egy nagy területre kiterjedő sövénynyírást végeztek a Budapesti út, Szabadság út, Károly Király út, Baross utca és a lakótelep környékén. Mindezek mellett a játszóterek fűkaszálása is az elmúlt héten történt.

“Augusztus elején van a parkok fűkaszálása is. Most tervezzük az őszi virágültetést is, viszont egy kicsit szűkebb keresztmetszetben, mert az ez évi költségvetés az önkormányzatnál szűkebb, így kevesebb pénzösszeg áll a rendelkezésünkre, hogy az őszi virágültetést megoldjuk.

A kiemelt ágyások, mint a körforgalmak, be lesznek ültetve, de az összes (54) virágágyás biztos nem.

Nagyon sok olyan idős nyugdíjas nénit ismerünk aki tudja, hogy a házuk előtt nem csinál az önkormányzat virágágyást, ezért kikapálgat egy pár négyzetméteres felületet, például a lakótelepnél, és veszi a fáradtságot, hogy felhívjon minket és megkérdezi, hogy kaphatna-e pár tő virágot. A tavaszi virágültetésnél mindig marad annyi, hogy jusson annak, aki szívesen szépítené a környezetét. Érdekes módon, ők főleg nagyon idős emberek, akiktől tényleg nem lenne elvárható, hogy így is segítsék a munkánkat. Büszkék is vagyunk rájuk!

 

btg

Szabó Imre

 

Korábban már olvashattak hírportálunkon arról, hogy milyen különleges tulipánmezőt varázsolt a BTG a Patkó utcai park területére. Idén, egy másik területet is ezzel a technológiával varázsolnak virágosabbá.

“A Patkó utcai park területén idén már a tulipánmező nem fog virágozni, majd csak tavasszal. Oda árvácskákat fogunk addig beültetni. Azt terveztük még, hogy egy kis felületet hozzá dolgozunk majd, hogy látványosabb legyen. Lesz még egy terület Budaörsön, az új temető előtti rész, ahol  80-100 négyzetméternyi felületen virágosítunk ezzel a technológiával.”

 

patko_utcai_park_tulipanok4

A Patkó park tulipán virágzás idején

Amint elkezdődnek a munkálatok és elkészülnek a látványtervek, természetesen megosztjuk Önökkel.

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.