Megemlékezés volt tegnap a Budaörsi Német-Magyar Katonai Temetőben

(Budaörs, 2015. augusztus 19. – Budaörsi Infó) 2015. augusztus 18-án a Budaörsi Német-Magyar Katonai Temetőben koszorúzással emlékeztek meg az elhunyt német katonákról.

 

A Budaörsi Német-Magyar Katonai Temető és Békepark gondozásán/karbantartásán az idei évben a német katonai bevetési csoporton kívül 36 fős ifjúsági csoport is dolgozott, német, magyar és orosz diákok. Az ifjúsági tábor zárásaként az ifjúsági tábor résztvevői koszorúzással emlékeztek meg az elesett német katonákról.

Kovács Imre, a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség magyarországi megbízottja  korábban arról tájékoztatott minket, hogy az ifjúsági csoport 36 főből áll.

12 fő német, 12 fő orosz és 12 fő magyar fiatal 2015. augusztus 09-23. közötti időszakban tartózkodnak Magyarországon. Pilisvörösváron van a szállásuk és onnan jöttek Budaörsre a temető gondozására, illetve a kultur-programokra Budapestre. A csoport látogatást tett a budaörsi Városházán is.

2015. augusztus 18-án 16 órakor a Katonai Temetőben ünnepélyes záró rendezvényt tartottak, az eső ellenére.

A koszorúzáson az Önkormányzat részéről részt vett Kálóczi Imre alpolgármester és Zsák András, a Városháza közművelődéséért és sportért felelős munkatársa.

 

katonai_temeto3

 

 

katonai_temeto

 

katonaitemeto

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.