Megkezdődött az Árpád utcai gyógypedagógiai iskola építése

2015. augusztus 13-án megkezdődtek a Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola Gyógypedagógiai Intézményi Egység új épületének munkálatai az Árpád u. 4-8. szám alatt. Az épület felőli oldalon az építkezés ideje alatt az ingatlan előtti járda felvonulási területként szolgál, ezért azt lezárják. 

 

2014. február 4-én emelkedett jogerőre az Árpád u. 4-8. szám alatt (a 900 hrsz-ú ingatlanon) a Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola Gyógypedagógiai Intézményi Egység új épületére vonatkozó építési engedély, amely alapján  Budaörs Város Önkormányzat megrendelésére 2015. augusztus 13-án a munkaterület átadásával megkezdődtek a munkálatok.

Elsőként az ingatlanon jelenleg megtalálható épületek elbontása történik meg.

Ezt követően a beruházás során egy, a környezetébe illeszkedő, 4 tanteremmel, 1 könyvtár és számítógépteremmel, 1 technika teremmel, 1 foglalkoztatóval ellátott modern, földszintes, magastetős kialakítású iskolaépület jön létre, amelynek hasznos alapterülete 499m2.

Az akadálymentes épület gyalogosan az Árpád utca irányából szintkülönbség nélkül lesz megközelíthető. Az építészeti koncepció alapja egy, a használat szempontjából ideális, a belső átrium udvart körülölelő közlekedő, melynek része az étkező és az aula rejtett közlekedője is. Erre a jól átlátható rendszerre vannak felfűzve a funkcionális egységek (tantermek, szaktantermek; igazgatási blokk; étterem, konyha; sportegység; vizes blokkok) úgy, hogy azok a legideálisabb csoportosításban kedvező tájolásúak legyenek.

A tetőszerkezet félnyereg, illetve nyeregtetős lesz. A homlokzatképzés kerámiával burkolt mezőkből és vékonyvakolati mezőkből áll majd. A hanggátló válaszfalakat kerámiaelemekből falazzák, más válaszfalak gipszkartonból készülnek. A padlóburkolatok a konyhában és a vizes helyiségekben greslapburkolatok lesznek, egyéb helyeken melegburkolatok (linóleum). A külső nyílászárók fa szerkezetűek, a tantermi oldalon pedig műanyag szerkezetűek hőszigetelő üvegezéssel.

Az épület körbeöleli a belső átriumkertet, a tantermek előtt látványkert jön létre, a szaktanteremhez pedig tankert kapcsolódik. A hátsó kertben játszókert, tornapálya, parkoló és kerti tároló kerül kialakításra.

 

A kivitelezés megkezdése:                    2015. augusztus

A kivitelezés tervezett befejezése:         2016. április

Az iskola tervezett nyitása:                   2016. szeptember

Az építkezés megkezdése előtt a szomszédos ingatlanokban állapot felmérési dokumentációt készít a kivitelező, kérjük az ingatlantulajdonosokat ennek elkészítéséhez segítő közreműködésüket.

 

Kapcsolódó dokumentumok:

Hivatalos tájékoztató

Alaprajz

Helyszínrajz

 

(forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.