Képzelt betörést oldottak meg gyerekek a budaörsi CSI táborban

(Budaörs, 2015. augusztus 18. – Budaörsi Infó) A budaörsi Csiki Pihenőkert – több tábor mellett– immáron 5. alkalommal rendezte meg a „CSI Budaörs helyszínelő és krimi tábort”, mely a gyerekek részére játékos, interaktív feladatokon keresztül enged betekintést a rendőrség munkájába. Az egy hetes táborban a tudás folyamatos átadása mellett a csoportnak egy képzelt betörés ügyében kellett nyomoznia és felderítenie az elkövetőket.

A gyerekek megismerhették a rendőrség felépítését. Az előadók az elméleti tudás mellett a gyakorlatra is nagy hangsúlyt fektettek. A táborozók szemügyre vették a rendőrségi felszereléseket, melyeket ki is próbálhattak.

 

CSI_tabor_budaors3

Nagy sikere volt a baleset- és bűnmegelőzési témákban tartott előadásoknak is.
Az előző évekhez hasonlóan a gyerekek a bűnügyi technikusok munkájába is bepillantást nyerhettek, így helyszínelhettek egy előre megrendezett „betörésénél” is. Itt nyomrögzítési-, adatgyűjtési-, tanúkutatási feladatokat kellett végrehajtaniuk, valamint ki kellett hallgatniuk a „bűncselekmény” sértettjét is.

 

CSI_tabor_budaors2

Emellett intézkedéstaktikai és rendőrkutyás bemutatót is láthattak és idén is látogatást tettek a Budaörsi Rendőrkapitányság épületében.
Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a program iránt és vannak visszatérő táborozók is. A budaörsi Csikiben ez a legnagyobb létszámú tábor.

 

CSI_tabor_budaors9

CSI_tabor_budaors8

CSI_tabor_budaors6

CSI_tabor_budaors5

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.