Levendula utcai ingatlan – Budaörs főépítészének közleménye

(Budaörs, 2015. augusztus 14. – Budaörsi Infó) A budaörsi Fidesz-KDNP frakciója a Levendula utcai ingatlan óvodává való átminősítésének ügyében kezdeményezett helyszíni bejárást 2015. augusztus 12-én. Erről korábbi cikkünkben olvashatnak részletesen. A helyszíni bejáráson részt vett a helyi Fidesz elnöke és a fideszes önkormányzati képviselők, a tulajdonos Bosnyák Edit és jogi képviselője, Tóth Péter, aki az üzemeltető lett volna, Boglos Katalin, a Polgármesteri Hivatal jogi képviselője, a helyi média képviselői, valamint helyi lakosok. A bejáráson a tulajdonos részéről a róla elhangzottakat Mártonffy István, Budaörs főépítésze közleményben cáfolja.

 

 

Arra a kérdésre, hogy ha óvodát szerettek volna nyitni, miért családi házként kértek engedélyt az épületre, a tulajdonos Bosnyák Edit azt válaszolta, hogy “első perctől felvettük a kapcsolatot a hivatallal, és a budaörsi főépítész, Mártonffy István javasolta, hogy családi házra kérjünk építési engedélyt, és így később át tudjuk majd minősíteni, ezzel időt spórolunk. Azért választottuk ezt a módszert, mert így gyorsabb volt az eljárás, hisz nekünk óvodai évben kell számolnunk. Nem mindegy, hogy melyik hónapban nyithatunk meg.“ 

A tulajdonos a levelezésüket jelölte meg bizonyítéknak állításának alátámasztására.

Dr. Galgóczi Gergely, a telek tulajdonosának jogi képviselője a bejáráson a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az, hogy a Levendula utcai ingatlan építésére családi házként kaptak engedélyt, majd pedig később átminősíttetni akarták, az nem csak célszerű megoldás, hanem teljesen jogszerű is.

 

A bejáráson a róla elhangzottakat Mártonffy István, Budaörs főépítésze a szerkesztőségünknek megküldött közleményében cáfolja:

 

KÖZLEMÉNY

a Budaörs, Levendula utca 21. sz. alatti, 7437 hrsz-ú ingatlannal kapcsolatban

A helyi médiumokban a Levendula utcai ingatlan ügyével kapcsolatban a személyemmel és tevékenységemmel kapcsolatos állítások, mely szerint én „javasoltam” volna az építtetőnek, hogy az építési engedélyt családi házra adják be, és rendeltetésmódosításra vonatkozó kérelemmel minősíttessék óvodára, vagy erre „biztattam” volna őket, minden valóságalapot nélkülöznek.

Budaörs, 2015. augusztus 14.

 

Mártonffy István

      főépítész

 

Levendula_u_foepitesz_kozlemeny2015_08_14

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.