Ösztöndíj pályázat a fogyatékossággal élő hallgatók számára

Augusztus 16-áig várják a pályázatokat a fogyatékossággal élő hallgatók közigazgatási ösztöndíjprogramjára – közölte a Miniszterelnökség.

 

A közleményben azt írták: az ösztöndíjprogram célja, hogy szakirányú munkatapasztalatot biztosítson azoknak a fogyatékossággal élő hallgatóknak, akik szakmailag elhivatottak és elkötelezettek a nemzeti közigazgatás iránt.

Három ösztöndíjas három hónapig dolgozhat majd egy minisztériumnál. A tapasztalatszerzés helyszínét a Miniszterelnökség ajánlja fel az ösztöndíjasnak, figyelembe véve tanulmányait, érdeklődési körét, valamint a kiválasztási folyamat eredményét és a befogadó intézmények igényeit. A hallgatók szakmai fejlődését a teljes időtartam alatt a befogadó intézményeknél dolgozó, felkészített mentorok segítik.

Az ösztöndíjprogramra augusztus 16-áig elektronikus úton lehet pályázni a http://osztondijprogram.kormany.hu oldalon. A pályázathoz magyar nyelvű fényképes szakmai önéletrajzot, legalább négy lezárt félévet igazoló dokumentumot, a tanulmányi osztály által hitelesített indexmásolatot, valamint az aktív hallgatói jogviszony fennállását bizonyító igazolást, továbbá a fogyatékosságot igazoló szakvéleményt is csatolni kell.

További részletek az ösztöndíjprogram honlapján, a www.fko.kormany.hu oldalon olvashatók – áll a Miniszterelnökség közleményében.

 

(MTI)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.