Bankszámlák jó fizetés mellé

(Budaörs, 2015. augusztus 1. – Budaörsi Infó/Kiszámoló) Kértétek, hogy ajánljak olcsó vagy ha lehet ingyenes számlát magas fizetés mellé. Olvassátok el a cikket, összegyűjtöttem benne néhány ajánlatot.

 

 

AxaBank: 300 ezer forint bevétel felett az Oké4 a jó választás. Örömhír, hogy az összeg jöhet két tételből is, vagyis akár a házastársad fizetése is lehet a másik fele. (A másik feltétel átlag 3 millió forint lekötetlen egyenleg a bankszámlán, de hát ilyet gondolom senki nem csinál, amikor annak éves kamata legalább 75 ezer forint.)

Ha teljesíted a feltételt, akkor nulla forint a havi díj, ellenkező esetben 3.900 Ft.

A számlacsomag tartalmaz ingyenes állandó és eseti utalásokat és csoportos beszedési megbízást, havi 400-400 ezer forintos felső összegig.

Az SMS díja akciósan 19 Ft/SMS.

A bankkártya drága, az éves ezer forinton túl még havi 540 forintot is kell fizetni, az Axa World kártyáért pedig éves 15 ezret.

Pénzfelvétel díja 650 Ft+0,6% tranzakciós adó.

Előny még, hogy az itt lekötött pénz mindig új pénznek minősül, most 2,5%-ot kamatozik 3 hónapos lekötés esetén.

Számlacsomagot csak 4.500 Ft ellenében tudunk váltani, ha olcsóbb csomagba szeretnénk áttérni.

Az Axa Bank online bank, vagyis pénzt befizetni nem tudunk és a fiókhálózata is elég szűkös.

Hirdetmény

 

Budapest Bank Prémium Plusz csomag: havi 250 ezer Ft jóváírás vagy 5 millió forint egyenleg a feltétel. Ekkor elektronikus számlakivonat és 30 ezer forintos kártyás költés esetén 0 Ft a havi díj, egyébként 280 Ft.

Feltétel nem teljesülése esetén havi 3.150 Ft a díj.

A kérhető legolcsóbb bankkártya éves díja 7.990 Ft, azaz 667 forint havonta.

Az utalás díja 0,3% maximum 6.000 Ft (azaz a tranzakciós adó)

A pénzfelvétel drága 0,5%+590 Ft+0,6% tranzakciós adó.

Az SMS díját nem találtam meg.

A hirdetményt itt találod meg, a “Lakosság / Lakossági számlavezetés” link alatt.

 

CIB Bank: Nincs külön prémium számlacsomag, de az Online csomag versenyképes ajánlat. Ha legalább 50.000 forint érkezik a számlára és kétszer utalsz legalább havonta, akkor a havi díj 315 Ft, az internetes utalás nulla forint. A legolcsóbb kártya éves díja 2900 Ft/év, azaz 242 Ft/hó, a készpénzfelvétel díja saját automatából 519 Ft/alkalom, maximum 200 ezer forint összegig.

Vagyis havi 557 Ft a teljes költséged, ha teljesíted a feltételeket és minden utalásod ingyenes, a készpénz-felvétel sem drága. Ha valamelyik hónapban nem sikerül teljesíteni az elvárásokat, akkor is csak plusz 400 forint a büntetés és nem ezrek. (Vigyázz, ha véletlenül táppénzre kerülsz és nem éred el a havi minimumösszeget, más bankokban gyorsan kifizettetik veled az emelt havi díjat.)

Számlahirdetmény itt, kártyahirdetmény itt.

 

CITI Bank Priority csomag: 3 milliós állomány megléte a feltétel, amikor ez nem teljesül, a havi díj 4.490 Ft/hó.

Első öt pénzfelvétel ingyenes, a netes utalás szintén. A kártya éves díja 6.990 Ft, az SMS 440 Ft/hó. Hirdetmény itt.

Ebben az esetben a havi díjat az elmaradt kamatok, vagy a befektetés járulékos költségei helyettesítik, hogy ez mennyibe kerül neked 3 millió forintnál, azt ki kell számolnod.

 

K&H Bank prémium számlacsomag:

Ha van a banknál 5 milliós megtakarításod, vagy 3 millió, ha 40 évnél fiatalabb vagy és valamelyik egyiket még teljesíted az alábbiak közül, akkor díjmentes a számlavezetés:

– Összesen 15 milliós megtakarítás, vagy

– Havi 500 ezer forint beérkező utalás, maximum 3 részletben, vagy

– 100 ezer forintos költés bankkártyáról havonta.

Mivel két bankkártya is kérhető és a házastársak fizetése közösen is jöhet, annyira nem teljesíthetetlen valamelyik feltétel.

Ha nem teljesül egy sem a második feltételcsoportból, akkor 2.500 Ft a havi díj, ha az első feltétel nem teljesül, akkor 5.000 Ft.

A csomagban van két arany bankkártya, 5 készpénz-felvétel tranzakciós adóért (0,6%), havi 30 tetszőlegesen összeállított banki tranzakció tranzakciós adóért (0,3%, max. 6.000 Ft)

Amiért nekem tetszik:

– A két arany bankkártya miatt alkalmas családi közös számlának is, a bankkártyákhoz jár utasbiztosítás is és nem kell értük külön fizetni, mint szinte minden másik csomagnál.

– A havi százezres költés két bankkártyával nem kivitelezhetetlen, főleg, ha a rezsidet is kártyával egyenlíted ki, ahol ez lehetséges.

– Jövedelem-jóváírás nem szükséges, ez főleg vállalkozóknál lehet szempont.

Amiért nem tetszik:

– Hiába keresel sokat, ha nincs 5 milliód a bankban, nem érdemes ilyen számlacsomagot kérned.

– A tranzakciós adót sajnos mindig meg kell fizetni.

– Vigyázz arra, hogy a befektetésednek milyen költsége van. Ha befektetési alapokat kell venned éves 2%-költséggel, az 5 millió forintnál belekerül évi 100 ezer forintba. Ha ezt a pénzt a KBC-nél (A K&H testvérénél) fekteted be ETF-ekbe 0,4% éves költség mellett, mindjárt 1,6% költségbe került az ingyenes számla, ami bizony 80 ezer forint évente.

Ha pedig bankbetétet választasz, ott a bankbetét és mondjuk a prémium állampapír kamatai közötti különbség lesz a költséged, ami szintén hasonló nagyságrend.

Ugyanez igaz a CITI és a többi hasonló ajánlatra is.

Leírás itt.

 

OTP Bank Prémium plusz számlacsomag legolcsóbb havi díja minden feltétel teljesülése esetén 997 Ft/hó, egyébként 4.311 Ft. A szolgáltatások fizetősek. Akit bővebben érdekel, itt megtalálja a hirdetményt.

Ha keresel havi 400 ezer forint felett, érdemes megnézned a Raiffeisen Bank Gold 2. számlacsomagját.

Ha adott hónapban legalább 400 ezer forint beérkezik a bankba vagy van 8 milliós megtakarításod ugyanitt, akkor a számlavezetési díj 0 forint, egyébként 10.202 Ft. (Ha hónap vége előtt 5 nappal lemondod a prémium tagságot, megúszod a büntető havi díjat. Ez akkor fontos, ha mondjuk táppénzre kerülsz.)

Utalás interneten ingyenes, 4 db készpénz-felvétel havonta saját automatából ingyenes, a bankkártya az első évben ingyenes, utána csak akkor, ha előző évben legalább évi 500 ezer forint értékben használtad a kártyát.

SMS díja 150 Ft/hó.

 

Az Unicredit Bank Ikon csomagja 2.000 Ft, ha legalább 400 ezer forint érkezik havonta, vagy 5 milliós megtakarításod van a banknál, egyébként ennek a duplája.

Korlátlan készpénz-felvétel automatából, ingyenes netes utalás, ingyenes SMS szolgáltatás jár ezért a pénzért, ha jól értem, a bankkártyáért a második évtől fizetni kell, de ez nem egyértelmű.

 

Az MKB Ambició számlacsomagja havi 300 ezer forint bejövő utalás esetén 1.933 Ft, de 75 ezer forint alatt is csak 2.333 Ft/hó.

Ezért kapunk egy bankkártyát, ami lehet gold is, az első 8 utalásért csak a tranzakciós adót kell fizetni (0,3%, maximum 6.000 Ft), a törvényi két ingyenes készpénz-felvételen kívül további két pénzfelvételért csak a tranzakciós adót kell fizetni (0,6%). A további díjakat a hirdetmény tartalmazza.

 

Az FHB Prémium Számlája akkor lehet jó választás, ha 180 ezer forint felett keresel, ebben az esetben havi 299 Ft a díja, ha nem kérsz postai számlakivonatot. Ha nem érkezik be az elvárt összeg, 4325 Ft lesz a havi díj.

Ezért ingyenes utalást kapsz, a tranzakciós adót kell fizetned (0,3%). A bankkártya az első évben ingyenes, utána 4.295 Ft/év. Kártyagyártás költsége 609 Ft. Egy pénzfelvétel havonta nulla forint plusz tranzakciós adó (0,6%).

Az SMS havi 58 Ft+26 Ft/db.

 

Erste Bank prémium számla: 2.283 Ft/hó, ha legalább havi 300 ezer érkezik a számlára, vagy van 10 milliós megtakarításod. Egyébként a havi díj 4.310 Ft.

Az utalás díjmentes, a bankkártya éves díja 10.446 Ft, egy pénzfelvétel díjmentes, az SMS darabja 16 Ft. Hirdetmény itt.

Nagyjából ennyi a választék, ebből válassz valamit. Amint látod, a bankkártya költsége sokat számít és a kötelezően befektetett pénzre felszámolt költség is erősen módosítja azt, hogy melyik lesz a legolcsóbb a számodra.

 

(Budaörsi Infó/Kiszámoló)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.