Sátánszobrot avattak fel Detroitban

Egy sátánista szervezet kevéssel szombat éjfél előtt egy több mint két és fél méter magas Baphomet-bronzbálványt avatott fel Detroitban.

 

A tiltakozástól tartó szervezők az avatás helyszínét csak az utolsó pillanatban közölték azzal a több száz emberrel, aki jegyet váltott az eseményre. Az egytonnás, embertestű, szárnyas, kecskefejű szobrot egy, a Detroit folyó partján álló gyárépületben leplezték le.

Jex Blackmore, a Sátánista Templom elnevezésű szervezet detroiti csoportjának vezetője elmondta, hogy a szobrot Arkansas szövetségi államba kívánják átszállítani, ahol idén törvényt fogadtak el, amelynek értelmében az állam törvényhozásához tartozó területen emlékművet emelnek a tízparancsolatnak.

 

satanista_szobor_detroit_usa2_2015jul

 

A bálványt – a vallások közötti egyenlőségre hivatkozva – eredetileg Oklahomában, az ottani Capitolium mellett 2012-ben felavatott tízparancsolat-szobor közelében akarták felállítani a sátánisták. A helyi legfelsőbb bíróság azonban nemrégiben úgy határozott, hogy Mózes kőtábláinak emlékműve a jelenlegi helyén sérti az állami alkotmány azon rendelkezését, amely megtiltja, hogy állami területet vallási célokra használjanak fel.

A konzervatív Oklahoma honatyái azzal fenyegetőztek, hogy felelősségre vonási eljárást kezdeményeznek a bírói testület tagjai ellen és kilátásba helyezték a helyi alaptörvény módosítását. Mary Fallin oklahomai republikánus kormányzó közölte, hogy a fellebbezési eljárás végig a tízparancsolat-szobor mindenképp a helyén marad.

A sátánista szoboravatás ellen szombaton mintegy 250 katolikus hívő misén tiltakozott a detroiti Szent József templomban.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.