Változik a szelektív hulladékgyűjtő rendszer Budaörsön

(Budaörs, 2015. július 24. – Budaörsi Infó) A BTG a 2012. évi CLXXXV. számú törvény (Hulladéktörvény), a 385/2014.(XII.31.) számú kormányrendelet és a Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 44/2014 (XII.18.) számú módosító rendelete értelmében, 2015. január 1-től bevezette Budaörs családi házas övezeteiben a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést.

A bevezetéssel párhuzamosan a családi házas övezetben található szelektív szigeteken elhelyezhető szelektív anyagok körét, illetve a városban található szigetek számát a Hulladéktörvény és a 44/2014 számú rendelet alapján szűkítik.

 

0722_terkep_megszuno_szigetek

0722_terkep_szukitett_szigetek

 

A PET palackokat, a műanyag flakonokat, nylon zacskókat és szatyrokat, továbbá a papír és társított italos karton hulladékot, a családi házas körzetekből háztól szállítják el, a megfelelő színű zsákokban.

Az első negyedévet, félévet kiszolgáló zsákokat 2014. december közepén eljuttatták Budaörs összes családi házas ingatlanába. A további zsákok térítésmentesen szerezhetők be társaságunk ügyfélszolgálatán.

Az üvegpalackok, befőttes üvegek, alumínium italos dobozok és konzervdobozok gyűjtése – balesetvédelmi és higiéniai okok miatt – továbbra is a szigeteken valósul meg.

A társasházak környezetében – mivel a társasházak esetén a házhoz menő rendszert egyelőre nem üzemeltetjük – meghagyták a szelektív szigeteket a teljes szolgáltatási kínálattal.

 

0722_terkep_marado_szigetek

 

*A JMMK előtt, a főúton üzemeltetett szelektív szigetünket az épülethez tartozó hátsó parkolóba helyezték át.

 

Kérik a szelektív szigetek eddigi használóit, hogy semmilyen jellegű hulladékot ne helyezzenek el a megszűnt szigetek területén, illetve a szűkített szigetek maradó konténereibe ne tegyenek a megengedettől eltérő csomagolási hulladékot!

 

(Budaörsi Infó/BTG)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.