Pamela Anderson levelet írt az orosz elnöknek a bálnák védelmében

Nyílt levélben kérte Vlagyimir Putyin orosz elnököt Pamela Anderson hollywoodi filmsztár, hogy tiltsa meg az áthaladást az Északkeleti-átjárón egy védett bálnafaj húsát szállító Winter Bay nevű hajónak – jelentette internetes oldalán az RIA Novosztyi hírügynökség.

 

A színésznő – ismert környezetvédő és az állatok jogainak védelmezője –  levelét a Sea Shepherd környezetvédő szervezet tette közzé a honlapján.

A hajó 1700 tonna bálnahússal tart Izlandból Japánba. A rakomány tulajdonosa a Hvalur Hf. izlandi cég. A kékbálnával rokon közönséges barázdás bálna (balaenoptera physalus) vadászata 1982 óta tiltott, de Izland 2006-ban egyoldalúan ismét megkezdte a kereskedelmi célú vadászatát.

A Saint Kitts és Nevisben bejegyzett Winter Bay jelenleg a norvég partoknál várja, hogy behajózhasson az északi Jeges-tengerre. Korábban a hajót nem engedték át sem a Szuezi-, sem a Panama-csatornán, mert a rakománya megsérti a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmére vonatkozó egyezményt.

http://lifenews.ru/news/156925
http://ria.ru/society/20150707/1119325764.html

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.