Állásába került egy kanadai természetvédőnek, hogy megmentett két medvebocsot

 Állásába került egy kanadai természetvédőnek, hogy megmentett két medvebocsot.

 

 

Csütörtök délig több mint 71 ezren írták alá azt a petíciót, amelyben Bryce Casavant visszavételét követelik. Casavant-t azért bocsátották el, mert felettese utasítása ellenére nem ölte meg a kéthónapos bocsokat – írta a cbc.com helyi hírportál.

A kölyköket elpusztult anyjuk közelében, egy fán találták meg. Vele azért végeztek, mert többször lopott a Brit Columbia állambeli Port Hardy egyik lakóautójának hússal és lazaccal teli fagyasztóládájából.

Casavant úgy döntött, nem öli meg a bocsokat, hanem állatkórházba vitte őket. A kölykök most az erringtoni vadvédő szövetség gondozó létesítményében vannak. Robin Campbell, a ház vezetője szerint Casavant helyesen cselekedett, amikor megmentette a bocsokat. “Az anyamedve gondot jelentett, de a kölykök ártatlanok” – idézte a cbc.com a vezetőt.

Miután a helyi lap tudósított Casavant elbocsátásáról és képet is közölt a kis bocsokról, online petíció indult, amelyben Mary Polaktól, Brit Columbia környezetvédelmi miniszterétől azt kérték, hogy helyezze vissza állásába a férfit.

A természetvédelmi hivatalt annak a lakóautónak a tulajdonosai hívták a helyszínre, akiknek a fagyasztóládáját többször fosztogatta a medve – mesélte Campbell. A két bocs – fivér és nővér – a lakókocsi közelébe mentek anyjuk után, majd felmásztak egy fára.

Mint elmondta, onnan tűzoltók hozták le őket, Casavant nyugtatót adott nekik, állatorvoshoz vitte őket, aki megvizsgálta és jó egészségben találta a medvetestvéreket. Campbell szokatlannal nevezte a bocsok elpusztítására adott utasítást, hiszen azok nem veszélyesek, félnek az embertől és jó eséllyel vissza lehetne engedni őket a vadonba.

Az állam környezetvédelmi minisztere közleményében azt írta, megvizsgálják a történteket, ám arról nem szólt, mi lesz a bocsokkal. Adatvédelmi okokból a kirúgott alkalmazott sorsára sem tért ki.
http://www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/conservation-officer-suspended-for-refusing-to-kill-bear-cubs-1.3141652

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.