Készpénz-felvétel bevásárlás után

(Budaörs, 2015. július 11. – Budaörsi Infó/Kiszámoló) Nyugaton bevett dolog, hogy vásárlás után a szupermarket pénztárában vehetsz fel ingyen készpénzt a bankkártyáddal.

 

Ez jó neked (nem kell ATM-et keresned), jó a banknak (nem kell annyi ATM-et üzemeltetni, karbantartani és feltölteni rendszeresen) és jó az áruháznak is, mert a közhiedelemmel ellentétben a készpénz számolása, kötegelése, őrzése és szállítása rengeteg pénzébe kerül az áruházaknak. Így előnyös az áruháznak is, ha megszabadul a készpénz egy részétől.

Ez így működik minden normális országban, ahol nincsenek agyonadóztatva a bankok és nem szívatják az embereket 0,3-0,6%-os tranzakciós adókkal a vásárlásaik, utalásaik és készpénz-felvételeik után.

Roland hívta fel a figyelmemet, hogy minden adó ellenére a Penny bevezette ezt a módszert az üzleteiben. Ha 3.000 forint felett vásárolsz kártyával, további maximum 20 ezer forintot kérhetsz készpénzben a pénztárnál a kártyádon lévő egyenleg terhére. (Erről szóló reklám itt, a 11. oldalon)

A tranzakció nem minősül készpénz-felvételnek és “mindez extra költség nélkül”, szól a reklámja. Felhívtam a Penny ügyfélszolgálatát, hogy mégis minek minősül, hiszen van aki a kártyás vásárlása után is fizet díjat. Más a hitelkártyája használata után kap vissza pénzt, ha az vásárlásra használta. Ezért jó lenne tudni, mégis minek könyveli a bank ezt a tételt.

Nos, a Penny ügyfélszolgálata inkább csak virtuális valóság. Első próbálkozásnál három perc várakozás után valaki felvette, bemondta a saját nevét(!), kettőt hallózott, majd lecsapta. Második próbálkozásnál idáig sem jutottam, közel három perc várakozás után inkább leraktam a telefont.

Szóval, ha valaki már próbálta és tudja minek számít ez a készpénz-felvétel költség vagy jóváírás szempontjából, az ossza meg az információt a hozzászólások között.

Bár az ügyfélszolgálaton még van mit fejleszteni, azért üdvözöljük az első fecskét, aki elsőként meghonosította ezt a rendszert idehaza.

 

(Budaörsi Infó/Kiszámoló)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.