Budapest Pride – Fokozott ellenőrzések lesznek szombaton a főváros több kerületében

Budapest rendőrfőkapitánya fokozott ellenőrzést rendelt a főváros több kerületében szombaton – közölte a rendőrség a honlapján szerdán.

 

A közleményük szerint Budapest I., II., V., VI., VII., XI., XII., XIII. és XIV. kerületében szombaton 10 órától 24 óráig fokozott személy- és gépjármű-ellenőrzést tart a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Azt írták: a fokozott ellenőrzés célja a közrend és közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása és a közlekedési balesetek megelőzése.

Az ellenőrzés keretében a rendőrök igazoltathatnak, ruházatot, járműveket vizsgálhatnak át, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

Hozzátették: a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, megakadályozása.

A rendőrség közleménye nem tér ki arra, hogy mi az oka a fokozott ellenőrzésnek, ugyanakkor szombat délután lesz a fővárosban a Budapest Pride felvonulás.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.