Miért jó a görögdinnye?

Aromás, olcsó, egészséges és tápláló – a görögdinnye az a nyári gyümölcs, amelyből a lehető legtöbbet kell fogyasztanod, és érdemes bevonnod a szépségápolási szokásaid közé is.

 

A benne rejlő tápanyagoknak köszönhetően, a görögdinnye ápolja és védi a bőrt a nap káros sugaraitól, megelőzi az öregedést, és képes kezelni a bőrhibákat!

1. Intenzíven hidratál – tekintettel léven arra, hogy 92%-ban víz alkotja, a görögdinnye a lehető leghatékonyabb a kiszáradt, kicserepezett bőr hidratálására. Dörzsölj el az érintett területen (arcon, testen) egy jókora görögdinnye-darabot, vagy szorítsd ki a levét és itasd át vele a bőröd. Ezzel a módszerrel a bőröd nemcsak vízhez jut, hanem fontos tápanyagokhoz is, melyek javítják a szerkezetét.

2. Összehúzza a kitágult pórusokat – egyre gyakrabban okoznak panaszt a kitágult pórusok a nők körében. Ezek nemcsak inesztétikusak, hanem könnyebben is befertőznek, kitéve a pornak és a különféle szennyeződéseknek. A görögdinnye a lehető legjobb kezelés erre a problémára, hála a benne rejlő A-vitaminnak, mely lelassítja a faggyúmirigyek működését, összezárva a pórusokat.

3. Meggátolja a bőr korai öregedését – a görögdinnyének jelentős ránctalanító hatása van. Likopinban gazdag, továbbá bőven található benne C- és A-vitamin, valamennyien olyan antioxidánsok, melyek a sejtregenerálódásért felelősek. Ezáltal a bőr feszesebbé, elasztikusabbá válik, a ráncoknak pedig esélyük sincs.

Ajánló: Görögdinnye-kúra – fogyj gyorsan, nehézségek nélkül!

4. Eltünteti a pattanásokat – mivel annyi benne az antioxidáns, a görögdinnye kiváló gyógymód a pattanásos bőrre. Esténként masszírozd át az arcod vagy az érintett területet egy darab dinnyével (esetleg annak kicsavart levével), és rövid időn belül örülhetsz is az eredménynek.

5. Természetes arclemosó – a görögdinnyét vagy annak levét arclemosóként is használhatod, napi rendszerességgel. Csupán annyit kell tenned, hogy a sminklemosó után enyhén dörzsöld a bőrödbe. A gyümölcsben rejlő aktív anyagok fényt és rugalmasságot kölcsönöznek a bőrnek, alaposan kitisztítva a pórusokat.

 

(forrás: twice.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.