Zárva a hivatalok és az egészségügyi intézmények július elsején

(Budaörs, 2015. július 1. – Budaörsi Infó) 2015. július 1-jén, a közszolgálati tisztviselők napján országszerte zárva lesznek a hivatalok.  Az egészségügyben dolgozók ezen a napon tartják a Semmelweis napot is, így zárva lesznek a háziorvosi rendelők és szakrendelők is.

 

A Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete 1996-ban kezdeményezte, hogy a köztisztviselői törvény 1992. július 1-jei életbelépésének emlékére Magyarországon július elseje legyen a köztisztviselők napja – 1997-ben tartották meg először.

Hivatalos ügyintézésre alkalmatlan lesz a szerdai nap, hisz zárva lesznek az okmányirodák, a kormányablakok, a polgármesteri hivatalok, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatai, és minden állami, önkormányzati hivatal.

2011 óta az egészségügyben dolgozók számára is munkaszüneti nap július elseje – Semmelweis napot ünnepelnek, így zárva lesznek a háziorvosi rendelők és szakrendelők is. Az orvosi ügyeletek azonban működnek, sürgős esetekben hozzájuk fordulhatnak a betegek.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.