A Virágos Magyarországért versenyre Budaörs is nevezett

(Budaörs, 2015. június 24. – Budaörsi Infó/MTI) A Virágos Magyarországért versenyre az idén 209 település nevezett, a jelentkezők Magyarország teljes területét lefedik, nagy arányban jelentek meg olyan települések, amelyek korábban nem vettek részt a programban.

 

A projektgazda Magyar Turizmus Zrt. hétfői közleménye szerint a verseny díjkiosztó ünnepségét ősszel Budapesten rendezik meg.

A két évtizedes múltra visszatekintő Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt a szervezőbizottság márciusban hirdette meg.

A verseny célja a kulturált és vonzó országkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.

A megmérettetés települési lélekszám szerinti kategóriákban zajlik majd: külön versenyeznek Budapest kerületei, a 2000 fő alatti és feletti falvak, az 50 000 fő alatti és feletti városok.

Az idei év kiemelt témája a településen a templom vagy vallási épület kertjének gondozottsága.

A megmérettetésen Budaörs is részt vesz.

A versenyre jelentkezett települések bírálatát június közepétől augusztus végéig kertész, tájépítész és turisztikai szakemberekből álló zsűri végzi.

A verseny fődíja Magyarország képviselete a 2016. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében – közölte a Magyar Turizmus Zrt.

A Virágos Magyarországért pályázatot a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Turizmus Zrt., a Földművelésügyi Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Belügyminisztérium, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága, a Virágzó Magyar Kertkultúráért Alapítvány, Budapest Főváros Önkormányzata, a Magyar Önkormányzati Főkertészek Szövetsége, a Város- és Faluvédők Szövetsége, a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége, a Magyar Tájépítészek Szövetsége és a Balatoni Szövetség írta ki.

 

(Budaörsi Infó/MTI)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.