Holtan találták a Fehér Ház volt főszakácsát Új-Mexikóban

Egyheti keresés után holtan találták meg Walter Scheibet, a Fehér Ház volt főszakácsát – közölte hétfőn híroldalán a Fox News televízió.

 

A 61 éves férfi holttestére vasárnap egy hegyi túraútvonaltól tíz méterre bukkantak rá, mintegy három kilométerre a Yerba kanyonban leparkolt gépkocsijától. Scheib, aki nemrég költözött Floridából Új-Mexikóba, június 13-án egyedül indult kirándulni. Eltűnését a barátnője másnap jelentette be.

A vizsgálat megállapította, hogy eltűnése napjának délutánján Scheib használta mobiltelefonját annak a hegycsúcsnak a közelében, amelyre az útvonal felvezet. A meteorológiai szolgálat szerint a környéken nem sokkal később vihar söpört végig, és a telefon jeladása érzékelhetetlenné vált.

Scheib 1979-ben végzett New Yorkban, az Amerika Kulináris Intézetében. Florida és Nyugat-Virginia vezető szállodáiban dolgozott, mielőtt 1994-ben Hillary Clinton akkori first lady felfogadta az amerikai elnöki hivatal és rezidencia séfjének. A Fehér Házban egy ötfős, teljes munkaidőben és egy 20 emberből álló, részmunkaidőben foglalkoztatott csapat munkáját irányította. Feladatköre az elnöki család által szűk körben elfogyasztott ételek elkészítésétől az állami díszvacsorákig terjedt.

A főszakács a jellegzetes amerikai konyha, a korszerű ízek és a szezonális alapanyagok felhasználásának híve volt. A főztjét a Clinton és a Bush család mellett megkóstolhatta Tony Blair brit kormányfő, Jacques Chirac francia, Vicente Fox mexikói, Nelson Mandela dél-afrikai és Borisz Jelcin orosz elnök is.

“Ha az ember a Fehér Házban dolgozik, akkor tudnia kell, hogy az nem egy szálloda, egy étterem vagy magánklub. A célunk a Fehér Házban nemcsak az ételek megfőzése volt, hanem az, hogy az első családnak a normalitás szigetét biztosítsuk a nagyon-nagyon bolond világban” – mondta májusban egy lapinterjúban, amikor részt vett egy jótékonysági vacsora elkészítésében a Pennsylvania állambeli Scrantonban.

2005-ben lépett ki az elnöki szolgálatból, ami után élelmiszer-tanácsadóként, előadóként és televíziós főzőműsorok vendéként jelent meg a nagyközönség előtt, amelyet gyakran szórakoztatott a Fehér Házból hozott anekdotákkal. 2007-ben könyvet adott ki White House Chef: Eleven Years, Two Presidents, One Kitchen (Fehér házi séf: tizenegy év, két elnök, egy konyha) címmel.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.