A nyolcvanas évek sztárjai a Puskás Ferenc Stadionban

A nyolcvanas évek diszkózenéjének világsztárjai, az Alphaville, a Bad Boys Blue, a Boney M, C.C. Catch, az Ottawan és a Ricchi e Poveri lépnek színpadra július 17-én az átépítés előtti utolsó nagy koncerten a Puskás Ferenc Stadionban.

 

A retróbulin hazai előadók is szerepelnek, köztük lesz a Dolly Roll, Zoltán Erika, valamint Dj Dominique. A koncert házigazdája B. Tóth László rádiós műsorvezető lesz – közölték a szervezők az MTI-vel.

A fellépők közül a legrégebb óta az 1967-ben alakult olasz Ricchi e Poveri formáció működik, alapító tagjai közül Franco Gatti 72 évesen is aktív, mellette szintén a kezdetektől tag Angela Brambati és Angelo Sotgiu. Legismertebb dalaik közé tartozik a Che sará, a Mamma Maria, a Ciao Italy és a Sará perché ti amo. Magyarországon is felléptek már néhányszor, legutóbb tavaly nyáron a Kaposfesten.

A német lemezproducer, Frank Farian által 1976-ban megálmodott Boney M. elképesztő sikereket ért el a hetvenes-nyolcvanas években: hét stúdióalbuma jelent meg, Németországban nyolc, az Egyesült Királyságban két listavezető száma volt, kis- és nagylemezeit több mint százmillió példányban adták el világszerte. Legnagyobb slágereik: Daddy Cool, Sunny, Ma Baker, Love for Sale, Belfast, Rivers of Babylon, Brown Girl in the Ring, Nightflight to Venus, Rasputin, Painter Man, Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday, Gotta Go Home, El lute. Magyarországon jártak már néhányszor különböző felállásokban, ezúttal Maizie Williams képviseli az eredeti énekesnőket, a szintén alapító Sheyla Bonnick egy hete a villányi dzsesszfesztiválon lépett fel.

A francia popduó, az Ottawan (Annette és Jean Patrick Baptiste) 1979 és 1981 között érte el diszkósikereit, D.I.S.C.O című kislemeze második volt a brit Top 10-es sikerlistán, a Hands Up (Give Me Your Heart) pedig harmadik. Az Alphaville német szintipop együttes két óriási popslágerével, a Big in Japannel és a Forever Younggal jutott a világhírig a nyolcvanas években és mintegy 80 millió lemezt adott el. Bár a csapat az első két stúdióalbum, a Forever Young (1984) és az Afternoons in Utopia (1986) után nem tudott maradandót alkotni, az énekes Marian Gold új társakkal 2010-ben új anyagot készített Catching Rays on Giant címmel. Az utóbbi években többször felléptek nálunk, 2011-ben az alsóörsi Harley-Davidson Fesztiválon, 2012-ben a rakamazi Hegyalján, 2013-ban pedig Szegeden, a Déja Vu fesztiválon.

A június 25-i retróbuli legfiatalabbja az 50 éves, holland születésű német C.C. Catch, akinek olyan slágereket köszönhet a diszkó-korszak, mint Cause You Are Young vagy a Backseat of Your Cadillac. A szintén német Bad Boys Blue alapítói közül ma már csak John McInerney található a csapatban, az ő előadásában hangzanak el a többmilliós példányszámban fogyott kislemez-sikerek, köztük a You’re a Woman vagy a Pretty Young Girl.

A Retro 80’s Disco Party című koncert gyepszőnyegét ezúttal nem takarják le a szervezők.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.