Jótékonysági koncert egy budaörsi zeneiskolás táboroztatásáért

(Budaörs, 2015. június 16. – Budaörsi Infó) Ma este a Leopold Mozart Zeneiskola kamaratermében jótékonysági koncertet tartanak. A budaörsi, ütőshangszeren játszó növendékük, Lovas Áron külföldi táboroztatását szeretnék vele támogatni.

 

 

Lovas Áron 8 éves kora óta a Leopold Mozart Zeneiskola diákja. Tanára, Varasdy Dávid 8 éve tanítja, és elmondása szerint már a kezdetekkor kiderült milyen tehetsége van a zenéléshez.

„Rendkívül jó a hallása, zenei érzékenysége korán megmutatkozott, így kiemelkedett a többi tanuló közül. A kezdeti alapdarabok után Áronnak egyre komolyabb zeneműveket kellett elővenni, ő volt az első olyan növendékem, akivel már a zenei konzervatóriumban használt anyagot tudtam végezni.

Az általam alapított budaörsi ütőegyüttes oszlopos tagja, minden fellépésen részt vett az elmúlt 6 évben. Rendszeresen részt vesz a Zeneiskola zenei táborában.”

 

Lovas Áron 2010-ben egyik legaktívabb szereplője volt a Leopold Mozart Zeneiskola nagyszabású hangversenyének, a „Zempléni Est”-nek.

2012-ben részt vett az igen magas színvonalú Maros Gábor Országos Ütőhangszeres Szóló-duó versenyen Győrött, ami komoly felkészülést kívánt.

2014-ben részt vett a Budaörsi Ütőegyüttes 10 éves jubileumi koncertjén, ahol szólistaként is fellépett a nagyközönség előtt.

 

VarasdyDavid

Varasdy Dávid

 

“Áron a Deák téri Evangélikus Gimnázium tanulója, emellett rendkívül kreatív, tehetséggel megáldott gyermek, nem egyszer bizonyította szeretetét, alázatát a zenével szemben.

Ki kell emelnem, hogy Áron rendszeresen bejár esténként gyakorolni a zeneiskola ütőtermébe, szabadidejét feláldozva ezzel, s így elégíti ki azt a tudásszomjat, mely a zene iránt benne lakozik. Ezen kívül otthon is szívesen hallgat különféle stílusú zenéket, s élénken érdeklődik más kultúrák megismerése iránt.

Áron egyik iskolapéldája annak, hogy gimnáziumi tanulóként is időt szán arra, hogy részt vegyen a zeneiskola életében, aktívan közreműködjön a koncerteken, mindig új kihívások után kutatva. Zeneiskolának büszkesége, kiskora óta jár hozzánk, s megérdemli, hogy megbecsüljük ezt a hozzáállását a zenetanuláshoz.”

 

aron

Lovas Áron

 

Lovas Áron a Budaörsi Infónak elmondta, hogy azért szeretne kijutni ebbe a külföld táborba, mert még sosem játszott nagy zenekarban.

„A ma esti fellépésünk alkalmával leginkább kamaradarabokat játszunk majd, de nagyon változatos lesz a műsor. Lesznek afrikai hangulatú darabjaink is.

Belépő nincs, önkéntes alapon lesz kitéve egy kis doboz, amivel az én kiutazásomat lehet támogatni. Nagyon örülünk minden kis segítségnek is. Mindenkit sok szeretettel várunk.”

 

2015 augusztusában lesz a Jeunesse elnevezésű tábor Ausztriában, ahol nemzetközi elismertségű karmesterek készítik fel a diákokat tíz nap alatt. Erre szeretne kijutni Áron. A budaörsi képviselő-testület sajnos nem tudta támogatni ezt az utazást, mert külföldi útról van szó.

Aki szeretné támogatni a kiutazását, az ma 18 órakor vegyen részt a Leopold Mozart Zeneiskolában tartott jótékonysági koncerten.

(Budaörsi Infó)

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.