Többször is rongáltak a templom területén

A két zsámbéki fiatal ellen folytatott eljárást vádemelési javaslattal zárta le a nyomozóhatóság. Rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Budakeszi Rendőrőrse két fiatalkorú zsámbéki fiú ellen.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak először 2014. május 21-én éjszaka rongálták meg a Zsámbéki Romtemplom bejáratával szemben, valamint a templom bejárata mellett elhelyezett térképeket.

Ezt követően 2014. május 27-én átmásztak a kerítésen és megrongálták a templom falát. Néhány hét elteltével – 2014. július 5-én éjjel – ismét átmásztak a templom fém kerítésén, melyet megrongáltak, majd felborították a romtemplom területén található kordon oszlopokat.

 

A nyomozók az adatgyűjtés eredményeként azonosították az egyik gyanúsítottat, akit 2014. augusztus 7-én elfogtak és előállítását követően gyanúsítottként hallgattak ki. Társát 2014. október 31-én számoltatták el a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban.

Az ellenük folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.