Hétfőn napközben érkezik a hidegfront

Hidegfront éri el északnyugat felől hétfőn napközben a térséget, a Dunántúlon és az északi megyékben megszűnik a kánikula, az Alföldön, főként a délkeleti felén még előfordulhat 25-26 Celsius-fokos középhőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap. Az országos középtávú előrejelzés szerint a következő napokban a napsütést többször megzavarhatják záporok, zivatarok, a szél is többfelé megerősödik. A hét második felében néhol csak 20 fok körül alakulnak a maximumok, másutt ismét 30 fok közeli meleg lehet.

 

Hétfőn a több-kevesebb napsütés mellett várhatóan déltől többfelé lehetnek záporok, helyenként heves zivatarok. A szél néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-20, a  legmagasabb 25-32 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

A tartós hőség miatt hétfőre Budapestre és Pest megyére, valamint Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Szintén másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várható heves zivatarok miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyére. Emellett – a veszélyjelzés szerint – az egész országban heves zivatarra és felhőszakadásra is készülni kell hétfőn.

Kedden a legtöbb napsütés nyugaton, délnyugaton várható. Elszórtan alakulhat ki eső, zápor. A minimumhőmérséklet 15-20 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 21-26 fok között alakulnak.

Szerdán sok lesz a napsütés, de helyenként – nagyobb valószínűséggel középen és délnyugaton – záporeső is előfordulhat. A leghidegebb órákban 12-17 fok lehet. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön nem várható csapadék, sok lesz a napsütés. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb 23-28 fok között valószínű.

Pénteken elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, ismét többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 10-15, a maximumhőmérséklet 21-26 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős idő várható elszórtan záporokkal, zivatarokkal. A leghidegebb órákban 9-14 fok lehet. Nappal 21-26 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap a sok napsütés mellett elszórtan várható zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, a legmagasabb hőmérséklet 23-28 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.