Hercegi utód – Közzétették az első hivatalos fotókat Charlotte hercegnőről

Közzétették az első hivatalos fotókat Charlotte hercegnőről, Vilmos herceg és Katalin hercegnő másodszülött gyermekéről.

 

A négy képet a Kensington-palota – Vilmos és Katalin londoni rezidenciája – hozta nyilvánosságra szombat este, de a fényképeket a május 2-án született gyermek édesanyja, a lelkes amatőr fotós hírében álló Katalin hercegnő készítette még a múlt hónap közepén.

Mind a négy fotó együtt ábrázolja Charlotte hercegnőt és hamarosan kétéves bátyját, György herceget, az Egyesült Királyság majdani uralkodóját.

A világ most láthatja első ízben együtt Györgyöt és húgát. A következő hivatalos fotózási alkalom Charlotte júliusra tervezett keresztelője lesz, ám a két gyermek azután valószínűleg hosszú időre eltűnik a nyilvánosság elől, mivel a szülők hangsúlyozott szándéka az, hogy a testvérpár a kamerák kereszttüzétől távol, nyugodt körülmények között nevelkedhessen.

Vilmos és Katalin nem sokkal Charlotte születése után vissza is vonult vidéki rezidenciájára, a kelet-angliai Anmer Hallba.

A fényképsorozat újszerű abból a szempontból, hogy a hercegi házaspár ezúttal nem hivatásos fotóst bízott meg Charlotte első hivatalos portréjának elkészítésével.

A György hercegről 2013-ban közölt első hivatalos képeket Jason Bell, a Vogue és a Vanity Fair magazinoknak is rendszeresen dolgozó jó nevű brit fotós készítette. Bellt bennfentes udvari források szerint Katalin hercegnő szemelte ki, miután meglátta munkáit a védnöksége alatt álló londoni Nemzeti Portrégalériában.

Charlotte hercegnő – teljes nevén Charlotte Elizabeth Diana – nagyapja, Károly trónörökös, édesapja, Vilmos herceg, és bátyja, György után a negyedik a brit trónutódlási sorban, így nem valószínű, hogy az Egyesült Királyság uralkodója lesz.

Vilmos és Katalin második gyermeke a 89 esztendős II. Erzsébet királynő ötödik dédunokája.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.