Május 31-étől változik a Széll Kálmán tér forgalmi rendje

Vasárnaptól jelentősen változik a Széll Kálmán tér forgalmi rendje a felújítás miatt: a módosítások a tömegközlekedési, gyalogos és közúti forgalmat is érintik – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

 

Elkészül a végleges útpálya a Krisztina körút Szilágyi Erzsébet fasor felé vezető oldalán, ezért a Szilágyi Erzsébet fasor-Krisztina körút-Széll Kálmán tér csomópontban az eredeti forgalmi renddel csaknem megegyező rend szerint lehet majd közlekedni. A Krisztina körútról a Szilágyi Erzsébet fasorba jelenleg átvezető ideiglenes átkötő utat lezárják, a Szilágyi Erzsébet fasor Széll Kálmán tér előtti szakaszán feloldják a sávlezárást.

A Várfok utca Csaba utca és Széll Kálmán tér közötti, alsó szakaszát mindkét irányba lezárják, csakúgy, mint a tér Margit körúti oldalán lévő autóbusz-végállomást, ezért áthelyezik az 5-ös, a 16-os, a 16A, a 21-es, a 21A, a 22-es, a 22A, a 91-es, a 102-es, a 116-os, a 128-as, a 129-es, a 149-es, a 155-ös, a 156-os, a 222-es, a 916-os, a 922-es, a 956-os, a 960-as és a 990-es busz megállóit.

A gyalogosokat érintő legfontosabb változás, hogy a Várfok utca Széll Kálmán tér felőli, alsó végén a Krisztina körút és a tér északi része között ideiglenesen nem lehet majd közlekedni. A Széll Kálmán téren belül a kijelölt gyalogosfolyosók vezetése nem változik.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.